x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Michael Jackson: Cel mai mare contract din istorie

Michael Jackson: Cel mai mare contract din istorie

de Alex Revenco    |    26 Mar 2010   •   00:00
Michael Jackson: Cel mai mare contract din istorie

Moştenitorii lui Michael Jackson au dat lovitura, semnând cu Sony Music Entertainment un contract fabulos: peste 200 de milioane de dolari pentru zece proiecte în şapte ani. Iar potrivit lui Wall Street Journal, contractul cu Sony ar putea depăşi 250 de milioane de dolari, dacă "sunt îndeplinite anumite condiţii".



În baza noului contract, până la sfârşitul acestui an urmează să apară un album cu piese absolut noi, alte apariţii fiind un DVD de colecţie cu cele mai cunoscute videoclipuri, un album de remixuri, un joc video, reeditarea albumelor "Off The Wall" şi "Bad", un album live etc. Potrivit AP, valoarea contractului este absolut remarcabilă, având în vedere că nu include drepturile provenite din vânzarea de articole promoţionale, ce fac obiectul unor contracte separate, încheiate de executorii averii lui Michael Jackson.

Cu prilejul semnării acestui contract-record s-a prevăzut şi prelungirea, până în 2017, a dreptului de distribuire de către Sony a pieselor incluse în catalogul Sony/ATV, companie deţinută de Michael Jackson şi Sony, în proporţie de 50/50 %. Catalogul, ce cuprinde compoziţii Beatles, Elvis Presley, Bob Dylan, Eminem etc., este estimat la o valoare cuprinsă între 1,5 şi 2 miliarde de dolari.

×
Subiecte în articol: muzica