x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Mireille Mathieu, turneu aniversar. Celebra interpretă sărbătoreşte 50 de ani de activitate pe scenă

Mireille Mathieu, turneu aniversar. Celebra interpretă sărbătoreşte 50 de ani de activitate pe scenă

de Alex Revenco    |    20 Ian 2014   •   17:21
Mireille Mathieu, turneu aniversar. Celebra interpretă sărbătoreşte 50 de ani de activitate pe scenă

Până la spectacolele din Franţa (ce vor începe la Sala Olympia din Paris- 25 şi 26 octombrie), Mireille Mathieu susţine în martie o serie de concerte, programate la St Petersburg- 3 martie, Kiev- 6,  Riga- 8 şi Bucureşti – 24 martie. Iată ce a declarat artista: “Pentru această aniversare, sunt foarte fericită să cânt în legendara sală Olympia, unde am debutat în 1965, şi să reîntâlnesc cu mare bucurie publicul francez, în special cel din Lille, Marseille, Tours, Nantes, Bordeaux şi, bineînţeles, Avignon". În ultimii ani, foarte  solicitată în Germania, Rusia, Polonia şi ţările baltice, Mireille Mathieu n-a mai cântat în Franţa din 2005. După Franţa, Mathieu a anunţat că va cânta “în special în Elveţia şi Scandinavia”. Turneul aniversar va continua şi în 2015, cu o serie de concerte programate deja în mai multe oraşe din Germania.

Aflăm de la organizatori că “Pentru concertul de la Bucureşti, artista a pregătit un  repertoriu special, compus din melodii ce au scris pagini importante în istoria muzicii internaţionale de succes din perioada anilor '60 - '80, piese care continuă şi astăzi să fie ascultate de melomanii din toate colţurile lumii.  ”La vie en rose”, "Mon Credo", "C'est Ton Nom", "Acropolis adieu", "Ne me quitte pas", "Mille colombes" , "Santa Maria de la Mer", "Une femme amoureuse”, "Tous les enfants chantent avec moi” sau “Non, je ne regrette rien” sunt doar câteva titluri care vor da savoarea şi farmecul primului său concert de la Bucureşti. În decursul anilor, Mireille Mathieu a lansat nu mai puţin de 40 de albume, a vândut aproximativ 200 de milioane de exemplare în întreaga lume şi este deţinătoare a numeroase premii şi distincţii importante. A susţinut concerte pe tot globul, fiind ovaţionată la scenă deschisă de milioane de spectatori. A înregistrat 1200 de melodii în nouă limbi străine şi a colaborat cu mari nume ale cântecului francez şi internaţional: Charles Aznavour, Paul Anka, Placido Domingo, Julio Iglesias, Tom Jones şi mulţi alţii. Cel mai recent album semnat Mireille Mathieu a fost lansat în Germania, în luna octombrie a anului trecut şi pregăteşte apariţia unui nou CD în limba franceză.

Biletele pentru concertul din data de 24 martie sunt disponibile în reţeaua VreauBilet, la punctele de vânzare din Unirea Shopping Center etaj 2, Teatrul Elisabeta, Librăria Mihai Eminescu, magazinele EuroGsm, la Sala Palatului şi online pe www.vreaubilet.ro. Preţul unui bilet variază în funcţie de amplasamentul locului în sală, după cum urmează: Cat.IV – 200 de lei, Cat.III – 250 de lei, Cat.II – 290 lei, Cat.I – 390 lei, iar pentru sectorul VIP – 500 de lei”.




×
Subiecte în articol: Mireille Mathieu