x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Nine Inch Nails a incendiat Târgu-Mureş

Nine Inch Nails a incendiat Târgu-Mureş

de Raluca Cret    |    28 Iul 2009   •   00:00
Nine Inch Nails a incendiat Târgu-Mureş
Sursa foto: /Mediafax

Festivalul CokeLive Peninsula a adus la Târgu-Mureş 60.000 de participanţi în cel mai mare festival rock din Transilvania. În ciuda numelor mari de pe afiş, festivalul a ieşit în pierdere, iar ediţia de anul viitor este sub semnul întrebării.



Unii îşi iau concediu să plece în Grecia, alţii îşi planifică zilele libere în funcţie de programul Festivalului CokeLive Peninsula, cel mai mare festival în aer liber din Transilvania.

Dacă, în ziua zero, peninsularii abia şi-au instalat corturile, prima zi a venit cu adevărata distracţie, punctul maxim fiind Tiesto, care a adus mii de tineri din toată lumea să-l asculte pe olandez. A fost precedat de Vama Veche, Pavel Stratan şi Sarmalele Reci.


"BUNĂ SEARA, PRIETENI!"

Cristi Minculescu a revenit în forţă pe scena marilor festivaluri. Timp de o oră, Iris a ţinut lumea cu mâinile pe sus şi i-a încălzit pe fani pentru nebunia de mai târziu: Primal Scream şi Nine Inch Nails. Am văzut un Cristi Minculescu plin de viaţă, cu aceeaşi voce inconfundabilă. Şi, totuşi, un Cristi Minculescu altfel... ochii s-au schimbat, nu mai e acelaşi ca înainte, e mai re­la­xat şi totuşi mai îngrijorat. Iris nu s-a schimbat. Au dovedit-o la Târgu-Mureş, la Festivalul CokeLive Peninsula, unde au reuşit să adune mii de fani în faţa scenei mari.

Cristi Minculescu le-a mulţumit fanilor pentru susţinere şi timp de o oră le-a amintit despre legenda Iris. În public, oameni trecuţi de prima tinereţe au cântat cu ochii în lacrimi alături de cei de pe scenă. S-au întors la un bis, "Floare de Iris", la sfârşit membrii formaţiei s-au înclinat în faţa fanilor pe acordurile "We are the champions", iar Cristi a primit un buchet de flori de la un fan de doar 2 ani.

La scurt timp după Iris, pe scenă au urcat cei de la Primal Scream, care, chiar dacă în România au in­trat într-un con de umbră, au fost bine primiţi de public. Britanicii le-au pregătit drumul gi­gan­ţilor de la Nine Inch Nails.

Un recital exploziv de sunet şi lumină şi a fost, probabil, cel mai intens moment rock de care au avut parte românii în 2009. Trent Razor a transpirat până la ultima picătură, dar nu degeaba, fanii fiind în delir. Americanii sunt la primul concert în România, care s-ar putea să fie şi ultimul. Trent Razor a anunţat de curând că doreşte să suspende proiectul NIN pentru o perioadă nedeterminată, spunând fanilor veniţi la concertul din Manchester, SUA, că este ultimul concert din Statele Unite.

Duminică a fost nebunie. Mai puţin cunoscuţi în România, maghiarii de la Tankcsapda au reuşit să ţină aproape de scenă mii de participanţi care, deşi nu au înţeles prea mult din versuri, au apreciat un heavy metal extrem de riguros.

Bine primiţi au fost şi cei de la Timpuri Noi, care, la insistenţa publicului şi cu aprobarea organizatorilor din spatele scenei, au mai cântat încă o jumătate de oră. "Adelin" a ridicat praful din faţa scenei şi i-a lăsat pe fani cu zâmbetul pe buze.

Publicul s-a dezlănţuit însă la concertul Prodigy, britanicii având un succes fantastic la public. În faţa scenei s-au strâns 15.000 de peninsulari, iar restul a stat pe garduri, pe la terase, pe unde a putut, doar să audă nebunia de pe scenă. O atmosferă demenţială, cu zeci de mii de fani sărind în acelaşi ritm.


SUB SEMNUL ÎNTREBĂRII

Ediţia din acest an a Festivalului CokeLive Peninsula nu a fost una foarte fericită pentru organizatori. Deşi în primele trei zile de festival s-au înregistrat 39.000 de participanţi, organizatorii se aşteptau la mai mulţi, numărul fiind egal cu cel de acum doi ani. În aceste condiţii, organizatorii au susţinut că vor discuta dacă anul viitor vor mai asigura Festivalul Peninsula la Târgu-Mureş.

×