x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Noul star e din Anglia: Jamie Cullum

Noul star e din Anglia: Jamie Cullum

de Alex Revenco    |    14 Mar 2010   •   00:00
Noul star e din Anglia: Jamie Cullum

Născut la Londra în urmă cu 31 de ani, Jamie a studiat la Reading University literatura engleză şi regia de film. Dar cum sângele apă nu se face (bunica lui a fost cântăreaţă), la 20 de ani a înregistrat albumul de debut - "Heard It All Before". Au urmat "Pointless Nostalgic" (2002), "Twentysomething" (2003), "Catching Tales" (2005) şi după o pauză de patru ani apare "The Pursuit" (2009).

Îmbinând magistral jazz-ul cu elemente pop, Jamie compune piese deosebit de frumoase, calde, în care cântă atât vocal, cât şi la pian, chitară şi tobe! În 2007, Cullum a câştigat Ronnie Scotts Jazz Award la categoria Best British Male. În 2008, Jamie a avut o întâlnire "istorică", Clint Eastwood în persoană spunându-i că i-a ascultat muzica şi o apreciază mult.

Tot Clint l-a determinat pe Jamie să participe la Monterey Jazz Festival, iar după concert l-a felicitat şi i-a propus o colaborare. I-a pus în braţe scenariul de la "Gran Torino" şi i-a spus: "Vreau să faci muzica pentru filmul ăsta". Cântecul "Gran Torino" (compus de Jamie Cullum - muzică şi text - după o idee a lui Clint Eastwood) a fost nominalizat la Premiile Golden Globes, la categoria Best Original Song.

În 2008, Jamie Cullum a fost inclus în clasamentul Young Music Millionaires, cu cinci milioane de lire sterline. Chiar dacă, devenind celebru, e atras spre numeroase alte colaborări, Jamie preferă să se concentreze pentru propriile proiecte. "Singurul lucru care contează în viaţa mea este să compun albume de care să fiu mândru", spune el.

×
Subiecte în articol: muzica