x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica O mezzosoprană şi un actor, la Sala Radio

O mezzosoprană şi un actor, la Sala Radio

de Maria Sârbu    |    20 Ian 2014   •   17:23
O mezzosoprană şi un actor, la Sala Radio
Sursa foto: Facebook

Cu prilejul marcării a 150 de ani de la naşterea compozitorului Richard Strauss, la Sala Radio va fi prezentată în concert, la 24 ianuarie, de la ora 19:00, opera “Ariadna din Naxos”. Distribuţia reuneşte două nume cunoscute: mezzosoprana Ruxandra Donose, care are rolul Compozitorului, şi actorul Claudiu Bleonţ – întruchipându-l pe Majordom. Inedita poveste din această operă va fi “spusă” muzical de Orchestra Naţională Radio - dirijor Tiberiu Soare -, care spune despre lucrarea aleasă pentru a fi prezentată publicului: “Avem în faţă o capodoperă eclectică, un amalgam armonios de stiluri. Nu ştiu de ce, dar studiul acestei partituri îmi trezeşte o melancolie nedefinită, ca un regret după nişte splendide vremuri care, de fapt, nu au existat niciodată”.

În rolul titular va fi soprana Lavinia Cherecheş.
Invitaţi la opera în concert “Ariadna din Naxos” sunt şi alţi solişti vocali de renume: Irina Ionescu şi Marius Budoiu, dar şi Florin Simionca, Lucian Corchiş, Şerban Vasile ş.a.

Potrivit organizatorilor, “concertul este realizat cu permisiunea Editurii Boosey & Hawkes Music Publishers Limited şi cu sprijinul Operei Naţionale Bucureşti”.

Care este povestea din spatele operei “Ariadna din Naxos” de Strauss? Unul dintre cei mai bogaţi oameni din Viena organizează o serată muzicală pentru care a comandat o lucrare de operă. Încurcăturile se ţin lanţ, fapt pentru care artiştii lirici sunt nevoiţi să prezinte opera în faţa invitaţilor serii, în paralel cu derularea unui moment de... circ! Aşadar o operă în operă, în care povestea personajelor antice (Ariadna, Bacchus etc.) se împleteşte cu comicul de situaţie.


×
Subiecte în articol: ruxandra donose