x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica P!nk deschide casa de distracţii

P!nk deschide casa de distracţii

de Alex Revenco    |    06 Dec 2009   •   00:00
P!nk deschide casa de distracţii

Apărut anul trecut, în Statele Unite, noul album P!nk, intitulat "Funhouse", a fost lansat de curând şi în Europa, Nova Music fiind responsabilă de aducerea lui la noi în ţară.



Deşi titlul e asemănător cu cel de-al doilea album Stooges (Fun House, 1970), al cincilea album de studio al interpretei americane nu are nici o legătură cu Iggy Pop.

Chiar dacă în concerte P!nk este mult mai rock decât pe discuri, până la punk e cale lungă! Apropo de atitudine, P!nk ar fi vrut ca acest album să se numească "Heartbreak Is a Motherf.....r", dar reprezentanţii casei de discuri s-au opus, temându-se că limbajul "agresiv" ar putea afecta vânzările.

DISC DE PLATINĂ
Interpreta a compus "Funhouse" într-un moment delicat, când tocmai se despărţea, fără să divorţeze, de soţul ei, Carey Hart. Albumul a debutat pe locul 2 în topul Billboard 200, înregistrând, în prima săptămână de la lansare, 180.000 de unităţi vândute, fiind întrecut, la acea vreme, doar de "Black Ice" al lui AD/DC! De altfel, a fost cel mai bun loc ocupat de P!nk în topul Billboard, în întreaga ei carieră, în luna martie a acestui an "Funhouse" fiind certificat Disc de Platină pentru vânzări ce au depăşit un milion de exemplare.

Discul a făcut furori şi în ţara cu cel mai exigent public din lume, Marea Britanie, unde a debutat pe prima poziţie a clasamentului, cu 83.000 de unităţi vândute în prima săptămână, faţă de cele 70.000 de exemplare ale trupei Snow Patrol ("A Hundred Million Suns")

×
Subiecte în articol: muzica