x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Proconsul, pe un drum cu sens unic

Proconsul, pe un drum cu sens unic

de Alex Revenco    |    20 Noi 2009   •   00:00
Proconsul, pe un drum cu sens unic
Sursa foto: /Roton

Ieri, grupul Proconsul (foto) a fost in centrul atenţiei cu prilejul lansării noului album "Sens unic" coprodus de Roton şi Cramps (Italia).



La conferinţa de presă prilejuită de acest eveniment au participat, pe lângă reprezentanţii mass-media, două vedete autentice ale scenei muzicale de la noi, Dida Drăgan şi Marcel Pavel.

Lansarea acestui nou album coincide cu aniversarea unui deceniu de activitate  a grupului condus de Bogdan "Bodo" Marin. De asemenea, cei prezenţi l-au văzut pe noul basist al formaţiei, James Lascu, cetăţean american de origine română. De altfel, Proconsul este o adevărată selecţionată internaţională, înafară de "rumânii" Bodo, Dragoş (Dincă), Robert (Angelescu), "americanul" James, formaţia mai are în componenţă un rus Vali Petricenco şi un polonez, Liuben Gordievski. Alfredo Tisocco, de la casa de producţie Cramps Records, a mărturisit că, pe lângă profesionalismul muzicienilor, tocmai această caracteristică "internaţională" l-a determinat să devină impresarul celor de la Proconsul. Ieri s-a vorbit şi despre concertul aniversar, ce va avea loc sâmbăta viitoare la Sala Palatului, despre care Bodo a spus că va fi ceva "deosebit pentru fanii Proconsul", iar Robert a punctat că, "după zece ani de carieră era timpul pentru un spectacol de o asemenea anvergură".

×
Subiecte în articol: muzica