x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica „Rădăcini Românești” – un eveniment cultural de excepție la Opera Națională București

„Rădăcini Românești” – un eveniment cultural de excepție la Opera Națională București

de Magdalena Popa Buluc    |    12 Sep 2024   •   23:45
„Rădăcini Românești” – un eveniment cultural de excepție la Opera Națională București

Evenimentul special „Rădăcini Românești”, găzduit de Opera Națională București, va avea loc duminică, 15 septembrie, începând cu ora 19:00.

Această seară de excepție, dedicată legăturilor profunde dintre Israel și România, va aduce pe scenă o celebrare unică a artei si culturii evreiesti, marcată de comemorarea a 70 de ani de la nașterea renumitei scriitoare israeliene de origine română, Nava Semel. Evenimentul este o sărbătoare a moștenirii culturale evreiești din România, cu un accent deosebit pe contribuția familiei scriitoarei, originară din orașul Siret.

Evenimentul va fi deschis de Tova Ben-Nun Cherbis, președinte și fondator al Complexului Educațional Laude-Reut și de Daniel Jinga, manager general al Operei Naționale București. Printre invitații de seamă se numără Excelența Sa, Dr. Lior Ben Dor, Ambasadorul Israelului în România, Noam Semel, director al Hanoch Levin Institute of Israeli Drama, precum și alte personalități din Israel si din Romania.

Programul serii include interpretări muzicale din opera și lucrările literare ale Navei Semel, un spectacol de teatru și muzică cu artiști de renume israelieni cu origini romanesti, precum Sandra Sade, actriță a Teatrului Național din Habima, tenorul de renume internațional Gabi Sade și cântăreața Anat Segal, lecturi dramatizate din operele literare „Fanny și Gabriel”, una dintre cele mai importante lucrări ale Navei Semel.

De asemenea, vor fi prezenți zece tineri din Israel care și-au pierdut frații în tragedia din „Sâmbăta Neagră”, din 7 octombrie 2023.

 

 

 

×