x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica RECITAL DE PIAN: Mendelssohn, Puccini, Morricone susținut de ROBERTO PROSSEDA

RECITAL DE PIAN: Mendelssohn, Puccini, Morricone susținut de ROBERTO PROSSEDA

de Magdalena Popa Buluc    |    27 Ian 2024   •   15:40
RECITAL DE PIAN: Mendelssohn, Puccini, Morricone susținut de ROBERTO PROSSEDA

Cu ocazia zilei de naștere a lui Felix Mendelssohn (3 februarie 1809), Institutul Italian de Cultură din București, în parteneriat cu Filarmonica George Enescu din București, vă invită, luni, 5 februarie 2024, la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român, la RECITALUL DE PIAN Mendelssohn, Puccini, Morricone susținut de ROBERTO PROSSEDA

Institutul Italian de Cultură dispune de un număr limitat de bilete gratuite. Persoanele interesate sunt rugate să confirme participarea la adresa de e-mail iicbucarest@esteri.it până la data de 1 februarie 2024.

Roberto Prosseda este unul dintre muzicienii italieni cei mai activi si plurivalenți din panorama internațională actuală. Și-a câștigat renumele mondial după ce a înregistrat la casa de discuri Decca integrala compozițiilor pentru pian ale lui Felix Mendelssohn. În 2022 a terminat înregistrarea tuturor compozițiilor pentru pian ale lui Mozart. Cartea sa “Il Pianoforte / Pianul”, un ghid pentru ascultarea repertoriului pentru pian, a fost publicată de editura Curci în 2013. În prezent, este directorul artistic al Cremona Musica International Exhibitions & Festival, al Ascoli Piceno Festival și al Patmos Chamber Music Festival, precum și consultant muzical la Teatro Comunale “Giuseppe Verdi” din Pordenone.

×
Subiecte în articol: ROBERTO PROSSEDA