x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Record Store Day şi în România !

Record Store Day şi în România !

de Alex Revenco    |    15 Apr 2011   •   15:52

Din 2008 încoace, la început în SUA şI apoi in lumea întreagă, cea de-a treia sambata a lunii aprilie este “Record Store Day”. Sarbatoarea, ce tinde sa devina un fenomen mondial, celebreaza muzica in forma sa mai putin comerciala si aduce laolalta sute de magazine de muzica independente.

Anul acesta, ‘Record Store Day’ va fi la 16 aprilie, cand artisti de renume, dar si sute de magazine de pe mapamond organizeaza diferite evenimente: lansari de discuri vinil in editii limitate, concerte, sesiuni de autografe etc. Printre cele mai atractive apariţii din 2011 se numara câteva singles de vinil, cu cate o piesa pe fiecare fata, in varianta originala şI cover. Astfel sambata vor aparea cateva 'combinaţii' de acest fel, printre care Mastodon/ZZ Top, Red Hot Chili Peppers/Ramones sau Husker Du/Green Day.

Pentru prima oară, 'Record Store Day' se celebreaza şI in Romania, în librariile  Carturesti din Bucuresti si din tara. Organizatorul evenimentului, A&A Records a lansat invitatia: 'Sambata, 16 aprilie, va invitam sa celebram impreuna Record Store Day .Va asteptam cu mic cu mare la un Record Store Celebration ca la carte, cu discuri din cele mai diverse, limonada si dichis. Mai mult, incepand cu ora 14.00, la Carturesti Verona, Les Elephants Bizarres, Electric Brother, Omul Cu Sobolani si URMA vor oferi autografe fanilor. Cunoscute in Romania pentru oferta vasta de muzica precum si pentru calitatea recomandarilor, librariile Carturesti marcheaza acest eveniment printr-o campanie speciala de reduceri: 15% la orice album cumparat, indiferent de suport (CD, DVD, vinil), doar sambata, 16 aprilie.

×
Subiecte în articol: romania record store day