x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Rock pe Mureş, la Arad

Rock pe Mureş, la Arad

de Alex Revenco    |    27 Mai 2010   •   00:00
Rock pe Mureş, la Arad

Manifestarea din acest an se va desfăşura în două locaţii: de la ora 18:00, la Port Arthur (în aer liber), pe malul Mureşului, şi de la ora 22:30, în Club Flex.



Iată programul: Regal, Spiritual Ravishment, Domination, Dekadens, Super Butt (Ungaria), Bio, Grimegod, Narval - la Port Arthur, Blood Print şi The Batteries (Ungaria) - în Club Flex - vineri, 28 mai; Fam, Paradigma, Last Hope (Bulgaria), Mauser, Godmode, MS, Wings, Locatarii - la Port Arthur, Midani Mart şi Superflat - în Club Flex - sâmbătă, 29 mai.

Va avea loc şi o a treia seară dedicată rockului, duminică, 30 mai, când se va organiza un after-party la clubul Flex. La petrecere vor participa o parte din trupele invitate, dar protagonistă va fi formaţia B-Ton, care împlineşte zece ani de la înfiinţare. Organizat de Casa de Cultură a municipiului şi de Consiliul Judeţean Arad, festivalul de rock a ajuns în 2010 la cea de-a patra ediţie. Headlinerii celor două zile sunt supergrupurile Narval, din Arad, şi Locatarii, din Timişoara.

Narval este alcătuită din cinci dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi muzicieni de pe "coasta de vest" a României, care s-au reunit la începutul anului 2008 cu scopul de a face muzică bună. Având cu toţii o experienţă bogată, cei cinci au hotărât să nu se rezume numai la rock, ci să accepte şi alte genuri.

Narval Project nu înseamnă doar muzică de concepţie, ci şi promovarea specificului românesc atât în rock, cât şi în blues sau jazz. Până acum, cei din Narval Project au exersat interpretând coveruri după piese celebre, însă cea mai substanţială parte a proiectului urmează de acum încolo, cu multe surprize plăcute. Iată componenţa: Tavi Pilan - tobe (din '90 face parte din formaţia Cargo şi este implicat în Narval Project încă de la început, fiind atras de ideea unei trupe rock formată, mai ales, din arădeni; Virgil Iuga - claviaturi (în 1972 a intrat în trupa de jazz-rock Carusel, care a fost "activă" până în 2008.

Fondator şi lider al Narval Project, Virgil a studiat compoziţia la Academia de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj şi a compus muzică de teatru, în special pentru Teatrul Naţional din Braşov). Adi Igrişan a evoluat în trupele Abis, Transilvania şi Riff. Este solistul trupei Cargo şi are aşteptări mari de la Narval Project, unde este încă de la început. Alin Ichim - bass - a cântat în Metalograf şi din 1997 e la Cargo; Ilie "Manole" Vlad - chitară - a cântat în Riff şi Antract.

×
Subiecte în articol: muzica concerte rock pe mureş