x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Rolling Stones: Exile On Main Street, reeditat

Rolling Stones: Exile On Main Street, reeditat

de Alex Revenco    |    21 Mar 2010   •   00:00
Rolling Stones: Exile On Main Street, reeditat

Universal Music Group anunţă relansarea albumului "Exile On Main St", considerat de mulţi specialişti drept cel mai valoros album din cariera Rolling Stones şi unul dintre cele mai bune din istoria muzicii rock. Şi definitoriu pentru repertoriul Stones, "Exile On Main St" va fi disponibil din mai 2010.

Complementar lansării materialului "Exile On Main St", ce include un CD bonus cu zece piese înregistrate în acea perioadă, dar neapărute până acum, a fost finalizat documentarul "Stones in Exile". Documentarul include înregistrări rare neapărute până în acest moment, conversaţii cu formaţia şi artiştii pe care i-au influenţat. Produs de John Battsek şi regizat de Stephen Kijak, "Stones in Exile" dă posibilitatea de a intra în viaţa legendarului grup, în perioada în care a creat unul dintre cele mai bune albume din toate timpurile.

Dublul album original, ce conţine optsprezece piese, a fost înregistrat în mai multe locaţii, inclusiv studiourile Olympic din Londra, casele lui Keith Richards din Franţa şi Los Angeles. Pe disc apar Dr. John, regretatul Billy Preston, pianistul Nicky Hopkins precum şi chitaristul Mick Taylor (care l-a înlocuit pe Brian Jones şi va fi înlocuit de Ron Wood).

"Exile On Main St" va fi disponibil ca dublu CD, în variantă originală (cu optsprezece piese), o ediţie deluxe (cu zece piese bonus) şi un pachet super deluxe (cu viniluri, un documentar, imagini de la Cocksucker Blues, Ladies and Gentlemen... the Rolling Stones şi Stones in Exile, o carte).

×
Subiecte în articol: muzica