x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Ronnie Wood - Chitaristul Rolling Stones a divorţat de Jo

Ronnie Wood - Chitaristul Rolling Stones a divorţat de Jo

de Alex Revenco    |    20 Noi 2009   •   00:00
Ronnie Wood - Chitaristul Rolling Stones a divorţat de Jo

După un mariaj de 24 de ani, Ronnie Wood (62 de ani) şi Jo Wood (54) au obţinut un divorţ rapid, în baza adulterului recunoscut de celebrul muzician. Divorţul a fost pronunţat de un judecător de la Înalta Curte pentru Dreptul Familiei din Londra, în lipsa celor doi protagonişti. După cum se ştie, mariajul rockerului s-a destrămat anul trecut, când Ronnie s-a îndrăgostit de o chelneriţă de 21 de ani, Ekaterina Ivanova.



JUMĂTATE DIN AVERE. Detaliile financiare ale divorţului nu au fost date publicităţii, dar se vehiculează că Jo urmează să primească 6,5 milioane de lire sterline. Potrivit actualei legislaţii britanice în domeniul divorţurilor, soţia are dreptul la jumătate din averea soţului, şi chiar dacă avocaţii nu au precizat valoarea acesteia, Ronnie ar avea în jur de 35 de milioane de lire sterline. Deşi jumătate din 35 e mult mai mult decât 6,5, Jo este dispusă să primească aceşti bani şi "să termine cât mai repede". Presa britanică susţine că, din cauza crizei economice mondiale, averea lui Wood a scăzut în ultima perioadă, rockerul fiind nevoit să scoată la vânzare reşedinţa deţinută în Irlanda.

Ronnie este un mare cheltuitor

Mai mulţi ani, Jo Wood  a controlat o parte importantă din finanţele cuplului şi a ocupat funcţia de asistentă personală a legendarului chitarist. În acelaşi timp ea este director asociat în compania Rockyarch, un adevărat "imperiu" în industria muzicală, dar şi secretara companiei Scream Art, implicată în numeroase proiecte artistice. Ronnie a venit în 1975 la Rolling Stones, dar a devenit "membru cu drepturi depline" abia în 1990. Boem de felul lui, Ronnie este celebru pentru cheltuielile "dezordonate" pe care obişnuieşte să le facă. Exemple? Cumpără (iubitei rusoaice) flori de 1.000 de lire sterline, în fiecare săptămână; închiriază maşini cu şofer, care-l costă anual 170.000 de lire sterline; când se îmbată face cinste la tot localul, ultima oară gestul l-a costat... 10.000 de lire sterline!

Discuri pentru Player

5392-107164-coverabba300dpi.jpgABBA
IN JAPAN.
Cel mai recent DVD al celebrului grup suedez prezintă primul concert din Ţara Soarelui Răsare, desfăşurat în 1978. Este vorba despre show-ul televizat "Abba Special", în care trupa a interpretat unele dintre cele mai importante piese ale lor de la acea vreme, "Waterloo", "SOS" sau "Dancing Queen". DVD-ul conţine şi un documentar exclusiv al vizitei făcute în Japonia.

5392-107165-coveri1.jpgSting
"IF ON A WINTER'S NIGHT...
" Este o colecţie de piese ce invocă anotimpul spiritelor şi  creează o călătorie muzicală obsedantă, contemplativă, având ca punct de plecare muzica tradiţională a insulelor britanice: "The Snow It Melts The Soonest" (baladă tradiţională), "A Soalin'" (piesă specific englezească), "Gabriel's Message" (colind din secolul al XIV-lea) etc.

5392-107166-coverwhilemyguitar.bmp.jpgWhile My Guitar Gently Weeps
COMPILAŢIE.
Realizat de Universal Music, CD-ul este o selecţie de mari hituri din istoria rockului. Sunt de remarcat The Jeff Healey Band - "While My Guitar Gently Weeps" (cover după George Harrison), Free - "Wishing Well", Lynyrd Skynyrd - "Sweet Home Alabama", Gary Moore feat. Phil Lynott - "Parisienne Walkways", J.J. Cale - "Cocaine", Dire Straits - "Brothers In Arms" s.a.

×
Subiecte în articol: muzica