x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Roy Orbison, stea pe Walk of Fame

Roy Orbison, stea pe Walk of Fame

de Adriana Paduraru Vaduva    |    31 Ian 2010   •   00:00

Regretatul cântăreţ rock'n'roll Roy Orbison a fost omagiat post mortem, fiindu-i acordată o stea pe bulevardul Hollywood Walk of Fame, informează Mediafax.

Roy Orbison a murit în 1988, la vârsta de 52 de ani, în urma unui atac de cord. Printre hiturile sale se numără "Only the Lonely", "Oh, Pretty Woman" şi "Crying". Barbara, văduva lui Orbison, a fost cea care a primit distincţia în numele soţului său, într-o ceremonie care a avut loc vineri şi la care au mai participat Eric Idle, Chris Isaak şi Dan Aykroyd. Aykroyd i-a adus un omagiu lui Orbison, descriindu-l ca fiind un mare cântăreţ de balade şi de muzică rock'n'roll.

Roy Orbison s-a născut în Texas, în 1936. După mai mulţi ani în care a cântat alături de mai multe formaţii, a lansat primul său hit internaţional, "Only The Lonely", în 1960. Balada s-a clasat pe locul întâi în topurile din Marea Britanie, rămânând în clasamente mai bine de şase luni. Succesul a fost urmat de cel mai mare hit al său, "Oh, Pretty Woman", care s-a vândut în peste şapte milioane de copii doar în 1964.

Viaţa sa a fost lovită de tragedie, în 1966, când prima lui soţie, Claudette, a murit într-un accident de motocicletă. Doi ani mai târziu, doi dintre fiii săi au murit când casa lor a luat foc. Orbison s-a recăsătorit cu Barbara în 1969, alături de care a mai avut doi fii, Alex şi Roy.

×
Subiecte în articol: muzica