x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Sade lansează "Soldier Of Love"

Sade lansează "Soldier Of Love"

de Alex Revenco    |    13 Dec 2009   •   00:00
Sade lansează "Soldier Of Love"

După zece ani de la ultimul album de studio, grupul britanic Sade şi-a programat lansarea internaţională a noului material discografic la 8 februarie 2010. Înainte de "Soldier Of Love", Sade a înregistrat în anul 2000 "Lovers Rock", disc care s-a vândut, doar în Statele Unite, în aproape patru milioane de exemplare.



Celebră în întreaga lume pentru timbrul vocal de excepţie şi un sound unic, Sade se bucură de un succes constant, având o carieră muzicală de 25 de ani. Încă de la debut, în anul 1984, cu LP-ul  "Diamond Life", Sade a reuşit o performanţă de invidiat: absolut toate albumele de studio s-au clasat între primele zece locuri din topul  Billboard 200.

Trei premii Grammy
Până acum, Sade a vândut peste 50 de milioane de discuri şi a fost recompensată cu trei premii Grammy, în 1986 - Best New Artist, în 1994 - Best R & B Performance By A Duo Or Group, pentru "No Ordinary Love" şi în 2002 - Best Pop Vocal Album, pentru "Lovers Rock". Născută din tată nigerian şi mamă englezoaică, exotica Sade s-a lansat iniţial în lumea modei, pentru a îmbrăţişa mai târziu cariera muzicală. Trupa se numeşte tot Sade şi e compusă din Helen Folsade "Sade" Adu - vocal, Stuart "Cottonbelly" Matthewman - saxofon, chitară, Paul Spencer Denman - bass şi Andrew Hale - keyboards. Lucrul la acest disc a început în luna iunie a.c., este înregistrat în Marea Britanie şi este produs de celebrul inginer de sunet Mike Pela, vechi colaborator al trupei Sade, care a mai lucrat de-a lungul timpului cu The Who, Electric Light Orchestra, Generation X etc. "Albumul va fi lansat când va fi gata, am aşteptat zece ani şi nu e cazul să ne grăbim acum... dar vă garantez că o să vă scoată din pantofi!", este de părere Cottonbelly.

5442-109278-poza1col.acdc.jpg

Propuşi la Grammy 2010

Australienii de la AC/DC au fost nominalizaţi la categoriile Best Rock Album şi Best Hard Rock Performance, la decernarea premiilor Grammy, ce vor avea loc la 31 ianuarie anul viitor, la Los Angeles. Aparaent, AC/DC are şanse să câştige ambele trofee, deşi se "luptă" cu nume foarte grele. Astfel, la album rock îi are ca "adversari" pe Green Day, Eric Clapton & Steve Windwood, Dave Matthews Band şi U2, iar la prestaţie hard rock pe Alice In Chains, Metallica, Nickelback şi Linkin Park.

5442-109279-poza2col.stevemorse.jpg

Steve Morse, album solo
De 16 ani de când este la Deep Purple, Morse reuşeşte să se ocupe şi de propria formaţie, atunci când are "liber" de la Ian Gillan. Astfel, de curând a apărut pe piaţă "Out Standing In Their Field", cel de-al doisprezecelea album înregistrat sub titulatura Steve Morse Band. Discul este instrumental, a fost realizat în formula Morse - chitară, Dave LaRue - bass, Van Romaine - tobe şi acoperă un spectru muzical divers, de la rock, jazz sau funk la country, Steve ieşind în evidenţă cu solo-uri spectaculoase.


×
Subiecte în articol: muzica