x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Shaggy – concert în Berceni: "Muzica este nevasta mea”

Shaggy – concert în Berceni: "Muzica este nevasta mea”

de Roxana Ioana Ancuta    |    Ema-Augusta Banu    |    26 Feb 2010   •   00:00

Shaggy, cântăreţul jamaican celebru pentru melodii precum "Oh, Carolina" sau "Mr. Boombastic", a susţinut, joi seară, un concert în faţa mall-ului Sun Plazza, recent inaugurat. Artistul a cântat nu mai mult de 30 de minute pentru un public de aproximativ 1000 de persoane.

Înaintea mini-concertului său, Shaggy a participat şi la o conferinţă de presă, în cadrul căreia a vorbit despre proiectele pe care le are în derulare. "Acum lucrez cu Bob Sinclair la un nou album şi sper să fie gata anul acesta", a spus Shaggy, vorbind, de asemenea, şi despre colaborarea lui cu Costi Ioniţă pentru o piesă de pe album. "Mi-a fost prezentat proiectul şi am ştiut că muzica este bună, aşa că am pus nişte versuri şi... a ieşit melodia". Deşi nu s-a aflat pentru prima dată în ţara noastră, artistul a amintit faptul că "România este o ţară plină de femei frumoase" şi că "Bucureştiul este un loc bun de petreceri".

Cu toate tentaţiile din viaţa sa, "muzica este nevasta mea", a recunoscut el şi, totodată, "zâmbetul de pe faţa oamenilor este cea mai mare bucurie ca artist". Un om "sensibil, bun şi... nebun" cum s- a autocaracterizat în cadrul conferinţei de presă, Shaggy este deţinătorul unui Grammy şi a vândut peste 20 de milioane de albume în toată lumea.

Concertul de joi al lui Shaggy a deschis seria evenimentelor de inaugurare a noului mall. Pe scena amenajată pe esplanada Sun Plaza vor mai concerta zilele acestea Morandi, Vama, Paraziţii, Voltaj şi Hi-Q.

Născut în Jamaica, în 1968, Shaggy şi-a început cariera artistică la începutul anilor '90. A cunoscut celebritatea rapid, cu hitul "Oh Carolina", pe care l-a lansat în 1993. Doi ani mai târziu, Shaggy primeşte, pentru albumul "Boombastic", un disc de platină (peste 1 milion de copii vândute), premiul Grammy (pentru cel mai bun album reggae în 1996).

"Boombastic" a fost un succes atât în Europa, cât şi peste ocean, iar următoarele albume l-au menţinut în topurile muzicale. În 2000 Shaggy a lansat "Hot Shot", albumul care l-a diferenţiat de orice alt artist consacrat pe ringul de dans. A fost cel mai bine vândut album din 2001, cu peste 13 milioane de copii, şi a fost pe primele locuri în topurile din Statele Unite, Marea Britanie, Germania şi Australia. Albumul s-a vândut în peste 6 milioane de copii doar în SUA. Printre cele mai populare hituri se numără "It Wasn't Me" şi "Angel". Cunoscutul interpret, deţinător al unui premiu Grammy, a vândut peste 20 de milioane de albume în toată lumea.

×
Subiecte în articol: muzica