x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Show Ali Campbell la Sala Palatului

Show Ali Campbell la Sala Palatului

24 Mar 2011   •   18:33
Show Ali Campbell la Sala Palatului
158047-ali-campbell.jpgEvenimentul – organizat de FARA, o asociaţie de binefacare ce-şi des­fă­şoa­ră activitatea sub înaltul patro­naj al Prinţului de Wales, al actriţei Nicole Kidman şi al Prinţesei Marina Sturdza – va avea loc la 16 iunie, ora 20:00, la Sala Palatului din Capi­ta­lă. Ali Campbell posedă una dintre cele mai recognoscibile voci din mu­zi­ca britanică. Ca solist al grupului de renume mondial UB40, Ali Campbell a vândut peste 60 de milioane de discuri în întreaga lume şi a avut pa­tru melodii ajunse pe locul 1 în cla­samentele internaţionale. Peste 40 de discuri singles au intrat în Top 40 UK, a lansat 24 de albume de studio şi a primit un premiu Ivor No­vello pentru "Realizări la nivel inter­na­ţional".

O întreagă generaţie a crescut ascultând vocea inconfundabilă a lui Ali interpretând cântece devenite clasice, precum: "One in Ten", "Red Red Wine", "Don't Break My Heart" sau "Can’t Help Falling in Love".

În octombrie 2007, Ali a lansat un album solo, intitulat "Running Free", cu mulţi invitaţi de renume, printre care Smokey Robinson, Mick Hucknall şi Sly Dunbar & Robbie Shakespeare, adică "cea mai tare secţie rit­mi­că din lume". "Running Free" a pri­mit Discul de Aur şi a ajuns în Top 10 UK.

În ianuarie 2008, Ali a părăsit UB40 (după 28 de ani petrecuţi alături de trupă), invocând "pro­bleme de management şi financiare". După plecarea lui Ali, Mickey Virtue, clăparul de la UB40, şi-a dat demisia din aceleaşi motive şi s-a alăturat trupei lui Campbell. În următoarele optsprezece luni, Ali şi formaţia sa au susţinut un lung turneu mondial, din Australia în Europa şi din Africa în Marea Britanie.

În iunie 2009, Ali a lansat un nou album, "Flying High", care s-a bucurat de mult succes, ajungând în Top 20 UK şi primind cele mai bune recenzii din întreaga lui carieră. Încurajat de succesul precedentelor albume, Ali l-a lansat anul trecut pe cel de-al treilea, intitulat "Great British Songs".

Indiferent de poziţia sa (solist al grupului UB40 sau artist solo, cu band propriu), Ali a rămas mereu credincios pasiunii sale pentru reggae, muzică ce l-a inspirat la începuturile carierei, dar continuă să-l inspire şi astăzi.

Fondurile obţinute în urma vânzării biletelor pentru concertul de la Bucureşti şi a donaţiilor diferitelor companii vor fi folosite exclusiv pentru susţinerea proiectelor  FARA. Biletele costă 70, 100, 140 şi 180 lei şi se pun în vânzare începând de astăzi în reţeaua Eventim: magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas şi Căr­tu­reşti şi online pe www.eventim.ro.

×
Subiecte în articol: muzica ub40 ali campbell