x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Show Simple Minds la Sala Polivalentă

Show Simple Minds la Sala Polivalentă

de Alex Revenco    |    08 Dec 2009   •   00:00
Show Simple Minds la Sala Polivalentă
Sursa foto: D&D East Entertainment/

Formaţia scoţiană mai are câteva săptămâni de turneu, iar concertul de la Bucureşti va avea loc fix peste şapte zile. Aflându-se destul de aproape de sfârşitul acestei serii de spectacole, solistul Jim Kerr a postat pe site-ul Simple Minds un mesaj adresat fanilor din Europa.



Iată mesajul lui Jim: "A spune că suntem încântaţi de felul în care fanii noştri au reacţionat la concertele de acum ar însemna să minimalizăm ceea ce simţim noi şi, presupun, ceea ce simt toţi cei care şi-au cumpărat bilete cu ceva timp în urmă şi care au început să numere zilele până la spectacolele noastre. După aceste date fixate în luna decembrie, trebuie să recunosc că nu am idee când Simple Minds va mai urca din nou pe scenă.

Acest fapt mă determină să savurez fiecare clipă a săptămânilor ce au mai rămas din acest turneu şi sper că şi fanii noştri simt acelaşi lucru. La fel ca întotdeauna, trebuie să mulţumim tuturor celor care ne-au văzut deja sau care fac eforturi să ne vadă, ei fiind cei care fac posibile aceste nopţi minunate".

Concertul de la Bucureşti face parte din turneul de promovare al ultimului album intitulat "Grafitti Soul". Turneul a debutat la 13 noiembrie, în Croaţia, şi trece prin Cehia, Spania, Danemarca, Suedia, Norvegia, Olanda, Germania, Belgia şi Marea Britanie. Chiar înainte de a ajunge în România, cei de la Simple Minds cântă în Bulgaria, la Sofia, la data de 14 decembrie, urmând ca din Bucureşti să pornească din nou spre Olanda. Ultimul spectacol din acest turneu este programat la 18 decembrie, în Germania.

BEST LIVE ACT
Înfiinţată în 1978, la Glasgow, Simple Minds se poate mândri cu 20 de compoziţii intrate în primele 20 de poziţii din clasamentele internaţionale, vânzări de peste 40 de milioane de albume, cinci dintre ele ajungând pe locul 1 şi cu trofeul "Cea mai bună trupă live", decernat de prestigioasa revistă Q. De-a lungul anilor, Simple Minds a avut nenumărate turnee de stadion, majoritatea sold-out, incluzând trei show-uri, în calitate de headlineri, pe stadionul londonez Wembley. Simple Minds a influenţat o serie întreagă de formaţii din "noul val", precum The Killers, Muse, Keane, Moby sau Manic Street Preachers.

La această oră, formaţia conţine trei membri fondatori: Jim Kerr - solist vocal, Charlie Burchill - chitară, clape şi Mel Gaynor - tobe, alături de Andy Gillespie - clape şi Eddie Duffy - chitară bas. Cel de-al 15-lea album de studio al trupei, "Grafitti Soul" are un sound modern ce păstrează şi elementele caracteristice ce au definit stilul Simple Minds de-a lungul anilor. "Graffiti Soul" a urcat pe locul 10 în topul albumelor din Marea Britanie şi pe locul 9 în European Top 100 Album Chart.

CONCERT PE STICK USB
În concertul de la Bucureşti, organizat de D&D East Entertainment în colaborare cu Marcel Avram, formaţia va interpreta atât hituri internaţionale ca "Don't You (Forget About Me)", "Alive and Kicking", "Hypnotized", "Mandela Day" sau "Belfast Child", cât şi piese de pe noul album. E de menţionat faptul că scoţienii au pregătit o surpriză, nemaiîntâlnită, fanilor din România: pentru prima oară, o înregistrare audio a concertului Simple Minds din Capitală va putea fi cumpărată pe un stick USB imediat după terminarea evenimentului!

Ultimele bilete pentru concertul de la 15 decembrie, ora 20:00, de la Sala Polivalentă se pot achiziţiona prin Eventim din reţeaua Germanos, magazinele Vodafone, Sala Palatului, Librăriile Cărtureşti sau online la www.eventim.ro, www.bilete.ro sau www.blt.ro.

×
Subiecte în articol: muzica