x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Şi mai mult foc pentru finala Eurovision 2010

Şi mai mult foc pentru finala Eurovision 2010

de Dana Cobuz    |    28 Mai 2010   •   00:00
Şi mai mult foc pentru finala Eurovision 2010

Jumătate din emoţiile delegaţiei române la Oslo s-au dus o dată cu anunţarea rezultatelor din cea de-a doua semifinală. "Playing with Fire" a intrat în finala de la 29 mai, fiind a 19-a piesă din concurs.

"Vă mulţumim foarte mult, ne onorează într-adevăr aprecierea dumneavoastră şI suntem fericiţi că am reuşit să facem scânteile să zboare pe scenă cu ajutorul interpretării noastre la pian. Vrem să mulţumim pentru sprijin şi televiziunii naţionale norvegiene", au declarat Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu la conferinţa de presă organizată după concurs, la care s-a tras la sorţi ordinea intrării în finală pentru cele 10 ţări calificate joi seară. "Arma noastră pentru finală va fi mai mult foc. Dacă nu a fost suficient acum, va fi mai mult", a adăugat Ovi.

În ciuda faptului că au avut o concurenţă puternică - specialiştii în Eurovision consideră că semifinal de joi seara a fost una dintre cele mai grele din ultimii ani - Paula şi Ovi au smuls ropote de aplauze în Telenor Arena. Emoţiile celor doi s-au văzut însă cel mai bine la televizor: dacă Ovidiu a cântat mult mai sigur şi convingător decât la repetiţii, Paula a fost "paralizată" de trac, acest fapt fiind vizibil în prima jumătate a piesei. În schimb, s-a auzit bine, ceea ce de fapt şi contează pentru telespectatorii cu şi fără drept de vot.

Speculaţiile pe tema câştigătorului finale de sâmbătă s-au înmulţit la Oslo. Safura din Azerbaijan - în mod clar favorite publicului şI a pariorilor, a fost criticată pentru momentul în care a alergat pe scenă şI şi-a pierdut vocea. Tom Dice din Belgia a fost bine cotat de juriile de specialitate în prima semifinală şI se pare că va lua multe puncte şi la finală. Grecia trece prin moment grele. Se zvoneşte că dacă Yiorgos Alkaios & Friends nu reuşesc să-şi ducă ţara în top 5, Grecia nu va mai participa la Eurovision 2011, iar în cazul în care va alege totuşi să se înscrie în competiţie, bugetul (care anul acesta a fost de 600.000 de euro) va fi drastic tăiat. Eliminarea Suediei din concurs este un alt subiect fierbinte la Oslo, deoarece astfel a "picat" varianta organizării ediţiei 2011 la Stockholm. Pentru echipa de la Oikotimes.com, meciul se va da între Berlin şi Copenhaga - nu atât pentru că piesele trimise de Germania şi Danemarca ar fi genial, ci pentru că aceste două ţări nu ar avea dificultăţi economice majore şi şi-ar permite să fie gazde pentru concursul viitor. Dacă în cazul României vor conta mult voturile diasporei, pe Turcia şi pe Armenia le vor puncta bine juriile, ca şi anul trecut, consideră Oikotimes. Cipru nu speră la un loc fruntaş, însăşi calificarea în finală fiind un miracol, după cinci ani consecutivi de eşecuri.

Ţările care vor participa la Finala Eurovision 2010, în ordinea intrării în concurs, sunt: Azerbaidjan, Spania, Norvegia, Moldova, Cipru, Bosnia Herţegovina, Belgia, Serbia, Belarus, Irlanda, Grecia, Marea Britanie, Georgia, Turcia, Albania, Islanda, Ucraina, Franţa, România, Rusia, Armenia, Germania, Portugalia, Israel şi Danemarca.

TVR 1 şi TVR Internaţional vor transmite în direct finala Eurovision 2011 sâmbătă, 29 mai de la ora 22:00.


×
Subiecte în articol: muzica