x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Solista americano-mexicană Lhasa a încetat din viaţă

Solista americano-mexicană Lhasa a încetat din viaţă

04 Ian 2010   •   00:00

Solista americano-mexicană Lhasa, stabilită de mai mulţi ani în Canada, la Montreal, a încetat din viaţă vineri seară, la vârsta de 37 de ani, a anunţat duminică impresarul său, informează AFP.



'Un cancer de sân împotriva căruia a luptat cu curaj şi determinare timp de 21 de luni a pus în cele din urmă capăt vieţii sale', a declarat David-Etienne Savoie într-un comunicat publicat în numele familiei cântăreţei. Lhasa de Sela a murit la locuinţa sa din Montréal la 1 ianuarie, cu puţin înainte de miezul nopţii.

Cunoscută simplu, după prenumele său, Lhasa, a cucerit publicul canadian dar şi pe cel internaţional din 1997, cu primul său album în limba spaniolă, 'La Llorona', un amestec de sonorităţi tradiţionale mexicane cu ritmuri ţigăneşti, dar şi tonalităţi blues, country şi rock.

Născută la 27 septembrie 1972 la Big Indian, în statul New York, dintr-un tată mexican şi o mamă americană, Lhasa de Sela a ales oraşul Montréal la vârsta de 19 ani, pentru a se lansa în cariera muzicală.

Din discografia solistei mai fac parte albumele 'The living road', lansat la Montreal în 2003 şi 'Lhasa', lansat în 2009, ce urma să fie promovat într-un turneu european ce nu a mai avut loc din cauza problemelor de sănătate.

În anul 2005 Lhasa a câştigat premiul pentru cel mai bun artist american la gala BBC Awards for World music.

×
Subiecte în articol: muzica