x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

19 Mar 2010   •   00:00

19 martie 2010



CU NERV(E)!
Joi seara, Clubul Silver Church a fost... electrizat! Electric Brother DJ Set a introdus publicului din România proiectul NERVE/Prohibitead Beats - Best Live Electro from New York! Cristian Ştefănescu, cunoscut sub numele de Electric Brother, a concertat pe scene europene consacrate (Montreux, Lisabona, Roma, Paris), iar în 2002 a pus bazele trupei Aievea, orientată spre jazz modern şi groove, alături de Vlaicu Golcea (contrabas), Sorin Romanescu (chitară), Marta Hristea (voce), Raul Kusak (keyboards) şi Matze (samplers).
Purtând amprenta Jojo Mayer (unul dintre cei mai buni toboşari din lume), proiectul NERVE/Prohibitead Beats a dus la apariţia unui nou hibrid al muzicii contemporane, îmbinând cultura DJ cu o serie de concepte de improvizaţie din jazz. Nerve a pus în scenă "reverse music" în TIMP REAL (fără DJ, fără loop-uri de tobe sau secvenţe ritmice), totul fiind produs LIVE de tobe, bas şi claviaturi. Spectacolul, oferit de MHO Music, a fost o experienţă muzicală originală atât pentru cunoscători, cât şi pentru curioşi, care în seara evenimentului au scos din buzunar 80 de lei.

LUNA, LA ANIVERSARE
Pământul se învârte, se tot învârte, iar "Luna pătrată" are un an. Autoarea - Alina Manole - vă invită mâine la Clubul Ţăranului pentru a sărbători un an de când ne-a dăruit albumul "Luna pătrată". "Sunt, pe cât mi-e voia, omul care sunt - mărturiseşte Alina. Sunt, pe cât mă duce sufletul, un om care cântă." Da, Alina Manole este un om care cântă, care n-are playback-ul în desfăşurător şi care nu se teme să investească într-o afacere imobiliară... cu stele pătrate. La 20 martie, artista se prezintă la Clubul Ţăranului (cu toţi piticii ei), împreună cu Adrian Cristescu, Tudor Olaru, Dragoş Şerbănescu, Dan Nicolau, Mysha Ungureanu. Ora întâlnirii magice: 22:00. (Dana Andronie)

×
Subiecte în articol: muzica