x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Tenorul ŞTEFAN von KORCH vă invită Din Napoli în micul Paris – în Grădina Urbană a Palatului a Bragadiru pe 22 August

Tenorul ŞTEFAN von KORCH vă invită Din Napoli în micul Paris – în Grădina Urbană a Palatului a Bragadiru pe 22 August

de Magdalena Popa Buluc    |    09 Aug 2024   •   20:30
Tenorul ŞTEFAN von KORCH vă invită Din Napoli în micul Paris – în Grădina Urbană a Palatului a Bragadiru pe 22 August

Pe 22 August, Grădina Urbană va fi învăluită în farmecul canzonetelor napoletane şi a cântecelor tradiţionale italiene în interpretarea deosebită a tenorului Ştefan von Korch, însoţită de armoniile profunde ale acordeonului lui Emy Drăgoi. Secvenţe muzicale celebre pline de vivacitate, pasiune şi culoare vor transpune publicul în însorita Sicilia, evocând atmosfera autentic italiană dar şi şarmul Bucureştiului interbelic, pentru o seară ce va aduce în suflete bună-dispoziţie şi bucurie.

Tenorul Ştefan von Korch detaliază: “Vă invităm la o seară vibrantă, ce va include titluri clasice care au traversat deceniile şi canzonete renumite ce nu mai au nevoie de nicio prezentare.”

  

Cu o carieră în ascensiune, națională şi internaţională, Ştefan von Korch a debutat în această vară în Carmina Burana pe scena prestigiosului Festival Palermo Classica, a concert alături de Orchestra Reino de Aragon în Spania, a fost invitat în recital la Lipova Symphonic City Maria Radna open air şi este amfitrionul seriei de concerte Musical Extravaganza, găzduite lunar la Sala Dalles din capitală.

 

De la începutul anului a interpretat pe scena Filarmonicii din Târgu-Mureş lucrarea vocal simfonică Stabat Mater, una din bijuteriile repertoriului lui G. Rossini considerată o demonstraţie de virtuozitate pentru orice tenor, a performat în Carmina Burana la Craiova Summer Fest, dar şi la Opera din Iaşi, în spumosul rol Camille de Jolidon, din Văduva veselă 2.0 regizată de Andrei Șerban şi la Opera Română din Timişoara în montarea Văduvei Vesele semnate de Mario Di Carlo.

 

În decursul anului 2023 tenorul a făcut să vibreze inimile spectatorilor cu interpretări magistrale ale partiturii specifice vocii sale din Carmina Burana, pentru care este considerat un etalon şi a fost singurul solist român într-un turneu de 27 de oraşe în China. Alte repere din cariera sa includ roluri de marcă în opere şi operete prezentate pe cele mai mari scene din România: “Bărbierul din Sevilla”, “Elixirul dragostei” şi “Falstaff” (Opera Naţională Bucureşti), “Rigoletto,” “Văduva veselă” şi “Văduva veselă 2.0” (Opera Naţională din Iaşi), “I Puritani” (premieră naţională) “Rigoletto” şi “Bărbierul din Sevilla” (Opera Română Cluj-Napoca) şi altele.

 

În anul 2022 şi-a completat repertoriul cu rolul titular din premiera europeană a spectacolului “Traiano in Dacia,” de Giuseppe Nicolini, pusă în scenă la Opera Română din Cluj-Napoca, iar palmaresul său mai include roluri în 3 premiere naţionale absolute: opera “I Puritani” la Opera Română din Cluj-Napoca (2016) unde a interpretat cea mai înaltă partitură scrisă pentru voce masculină, opera “La Sonnambula,” de Vicenzo Bellini (2018) şi prezenţa pe scena Sălii Radio din Bucureşti în premiera natională absolută a lucrării vocal-simfonice “Messa di Gloria” de Rossini (2019).

 

Despre EMY DRĂGOI – Acordeonist

 

Originar dintr-o familie cu vechii tradiţii muzicale, Emy Drăgoi este un maestru al acordeonului, aclamat pentru abordările de pe scena de jazz dar şi pentru versatilitatea ieşită din comun. Repertoriul său cuprinde sfera swing, manouche, valse musette, rock, dar şi reinterpretări ale muzicii Mariei Tănase, folclor românesc, muzică clasică, şi muzica retro a anilor interbelici, cântate în maniere ce transmit energie debordantă, armonie, fantezie, ritm şi melodicitate pură. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×