x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Trupa Fierbinţeanu, câştigătoarea concursului de remixuri după muzica lui Dvorak

Trupa Fierbinţeanu, câştigătoarea concursului de remixuri după muzica lui Dvorak

de Mediafax    |    02 Feb 2012   •   14:58
Trupa Fierbinţeanu, câştigătoarea concursului de remixuri după muzica lui Dvorak

Trupa Fierbinteanu este castigatoarea concursului de remixuri dupa muzica lui Antonin Dvorak, lansat de Centrul Ceh de la Bucuresti, pentru a marca 170 de ani de la nasterea compozitorului, au declarat pentru MEDIAFAX membrii formatiei.

Trupa castigatoare a fost anuntata miercuri seara, la o petrecere la Centrul Ceh, unde au fost ascultate toate piesele realizate de artisti. Premiul consta intr-o calatorie de trei zile la Praga.

Trupa care canta digital pop este formata din Gabriela Fierbinteanu (voce) si Cristian Fierbinteanu (computer, bass, voce). Cei doi, care canta impreuna din 2001, au facut parte, in 2010, din trupa Replace, alaturi de Alex Bala si Bogdan Stamatin.

In prezent, Fierbinteanu lucreaza la noi melodii si colaboreaza cu trupele Plurabelle si The Black Sheep Experiment.

Peste 30 de muzicieni romani au raspuns apelului lansat de catre Centrul Ceh Bucuresti, in luna decembrie a anului trecut, cu ocazia celebrarii a 170 de ani de la nasterea celebrului compozitor ceh Antonin Dvorak. Provocarea a fost de a remixa oricare dintre lucrarile compozitorului, netinand cont de un gen sau stil.

Remixurile primite au atras repede atentia publicului pe internet si contul de soundcloud al Centrului Ceh (www.soundcloud.com/centrulceh) a inregistrat aproape 10.000 de ascultari in doar cateva saptamani.

Remixurile au fost inregistrate pe un dublu CD, realizat de Centrul Ceh si Local Records.

"Ne-am gandit mult cum sa sarbatorim aniversarea unuia din cei mai mari compozitori cehi. Si, luand in considerare faptul ca publicul nostru este tanar si creativ, in cea mai mare parte, am renuntat la ideea unui concert clasic si am decis sa reimprospatam muzica lui Dvorak, printr-un concurs de remixuri", a spus directorul Centrului Ceh, Rene Kubasek.

"Am vrut de asemenea, sa il introducem pe Dvorak tinerei generatii si sa le aratam ca muzica lui nu este nici pe departe moarta. Dar nu asteptam un raspuns de o asa amploare", a declarat acesta.

×
Subiecte în articol: muzica Fierbinteanu centrul ceh dvorak