x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Trupa R.E.M. se desparte

Trupa R.E.M. se desparte

22 Sep 2011   •   07:12
Trupa R.E.M. se desparte

Membrii legendarei trupe rock, R.E.M., au decis sa se desparta dupa ma bine de 30 de ani. Un sfarsit firesc, spun membrii formatiei care nu vor sa dezvaluie mai multe detalii legate de aceasta decizie.

Cunoscuta pentru hituri precum "Everybody Hurts" sau "Losing My Religion", trupa R.E.M. a rezistat timp de 31 de in topurile muzicii internationale. Cei trei componenti ai formatiei au decis sa puna capat aventurii care le-a adus un Grammy in 1992, dar si un cvadruplu disc de platina.

"Pentru fanii si prietenii nostri: in calitate de R.E.M. si prieteni pe viata am hotarat sa punem capat colaborarii. Ne despartim cu un sentiment imens de recunostinta si de uimire fata de tot ceea ce am realizat. Le multumim tuturor celor care au fost vreodata atinsi de muzica noastra", anunta site-ul oficial al formatiei.

Bateristul Mike Mills sustine ca despartirea trupei este un fenomen normal, venit dupa numeroase succese. Parerea sa este impartasita de vocalistul, Michael Stipe.

Trupa R.E.M. a fost fondata in anul 1980 in Statele Unite. Primul lor single a venit un an mai tarziu si s-a intitulat "Radio Free Europe". Au urmat 15 albune si numeroase hituri precum "Murmur", "Document", "Out of Time" si "Automatic For the People". In 2007 formatia a fost inclusa in Hall of Fame.

×
Subiecte în articol: r.e.m r.e.m se desparte