x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Turneu naţional, Compact, fără sponsor şi cu folk de succes

Turneu naţional, Compact, fără sponsor şi cu folk de succes

de Dana Andronie    |    19 Mar 2010   •   00:00
Turneu naţional, Compact, fără sponsor şi cu folk de succes

"Se-mparte iară timpu'/ Devreme cânt cu ochii/ Târziu mă culc în aşteptări ce dor/ Nu merge ritmul, cred că sunt alţi paşi/ Poate valsul acesta e de vină/ Poate vântul ce respiră/ Primăvara trimisă demult/ Cred că nimeni nu poate să mă închidă în iarna asta/ Trăiesc la poluri, dar am schiţe frumoase/ culori de dezmierd şi patimă/ Nu-i drept să bruschezi identitatea mea/ Chiar dacă am compromis anotimpurile/ Jumătate erau întregi, dar ştii cum e/ Pe sfert erau prăfuite,/ cu vânt de furtună/ şi friguri de iubire/ de-atunci îţi opresc mereu pietrele mari/ să le car singur prin lume,/ că tot sunt... vinovat".
Cel care se declară vinovat poartă numele Adrian Sărmăşan.

Iar cântecul îl poartă pe acesta alături de Compact, într-un turneu naţional. Folkul şi rockul au fost unite de nenumărate ori în diferite spectacole, iar publicul a apreciat "logodna" poeziei cu muzica tare, de "piatră". Şi de această dată, folkul - reprezentat de Adrian Sărmăşan - şi rockul - prezent prin trupa Compact - au făcut casă bună.

Turneul are succes, publicul cerându-le artiştilor să le acorde bis după bis. "Cântec pentru prieteni" ajunge astăzi în Bistriţa; mâine - la Satu-Mare, la 21 martie - la Baia-Mare, la 8 aprilie - la Braşov, la 9 aprilie - la Sighişoara, la 10 aprilie - la Făgăraş, la 15 aprilie - la Ploieşti, la 16 aprilie - la Piteşti, la 17 aprilie - la Râmnicu-Vâlcea, la 24 aprilie - la Sf. Gheorghe, la 28 aprilie - la Drobeta Turnu-Severin, la 29 aprilie - la Craiova şi la 30 aprilie - la Slatina.

×
Subiecte în articol: muzica