x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica VDV, în Church şi Mojo

VDV, în Church şi Mojo

de Alex Revenco    |    25 Mar 2010   •   00:00
VDV, în Church şi Mojo

Astăzi şi mâine, Viţa de vie îşi promovează noul album - "Fetish" - prin concertele susţinute în Silver Church, respectiv Mojo Club - Brit Room. La ambele spectacole, care încep la ora 21:00, intrarea este 20 de lei şi include o bere!



Stând de vorbă cu VDV despre noul album, Adrian Despot şi Sorin Dănescu se completau reciproc. De aceea, în rândurile ce urmează, răspunsurile pot fi considerate că aparţin celor doi. De ce "Fetish"? "Pentru că e un nume foarte puternic, are atât de multe conotaţii, încât cred că este un nume foarte bun pentru un album Viţa de vie...

Se potriveşte foarte bine cu conţinutul, dacă se numea «Fetish» şi înăuntru erau 18 piese house era puţin aiurea... Nu ne-am impus, dar avem o tradiţie, numele albumelor noastre conţin întotdeauna un singur cuvânt: «Rahova», «Fenomental», «Exxtra», «Doi», «9704», «Egon» şi acum, «Fetish»".

TURNEU ÎN ŢARĂ
Având în vedere consecvenţa posturilor noastre de radio de a ocoli sistematic muzica rock pentru a difuza muzici comerciale cât mai "uşurele" (şi fără solo de chitară!), am întrebat cum "stau" cu promovarea. Răspunsul a fost elegant: "Deşi am fost refuzaţi de majoritatea radiourilor, nu ne facem probleme cu promovarea, pentru că, la câteva posturi, avem nişte prieteni foarte buni".

Pentru că primul album VDV a apărut doar pe casetă audio, am întrebat dacă au în plan o reeditare. "«Rahova» mai degrabă nu vrem să-l reedităm, el conţine o colecţie de piese cu care noi ne-am lansat, lumea ne-a descoperit. Este foarte greu să ne gândim la el ca la un album concept sau un produs care să atragă atenţia asupra grupului."

După concertele de la Bucureşti, VDV va pleca în ţară: "Din fericire, avem foarte multe concerte în ţară şi unul dintre turnee este strict de lansare a albumului... am fost sunaţi de foarte multă lume, din Brăila, Arad, Timişoara... Pentru a face lansarea în oraşele respective şi încet, încet s-a pus la punct un turneu. Dar nu va fi uşor, pentru că turneul de lansare se suprapune peste alte două turnee în care suntem implicaţi, deci într-un fel sau altul trebuie să le împăcăm pe toate..."

×
Subiecte în articol: muzica