x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Viţa de Vie, în ziua cu Gary Moore

Viţa de Vie, în ziua cu Gary Moore

de Alex Revenco    |    23 Mai 2010   •   00:00
Viţa de Vie, în ziua cu Gary Moore

Grupul Viţa de Vie este inclus în programul celei de-a treia zi de Ciuc Summer Fest, când headliner este faimosul Gary Moore. După cum se ştie, Ciuc Summer Fest se va desfăşura între 16 şi 18 iulie, pe Stadionul de atletism "Iolanda Balaş Soter". Până acum au fost confirmaţi Viţa de Vie, Şuie Paparude, Pink Martini, Faithless şi Gary Moore.

Viţa de Vie, adică Adrian Despot, Sorin Dănescu, Sorin Tănase, Cezar Popescu şi Adrian Ciuplea, este o trupă rock care s-a afirmat pe scena muzicală autohtonă nu doar prin stilul muzical abordat, ci şi prin profesionalism. Formaţia a fost botezată de Adrian Ordean, în studioul căruia a înregistrat primul demo, în 1996. Un an mai târziu, Viţa de Vie a debutat cu albumul "Rahova", promovat printr-un turneu naţional, alături de Holograf şi Timpuri Noi.

Au urmat alte cinci albume de studio, ce includ numeroase colaborări cu artişti români din underground, precum K-gula, Ganja, Paraziţii sau Şuie Paparude, precum şi un Best Of, intitulat "9704", lansat în 2004 şi dedicat primilor şapte ani de activitate. Viţa de Vie a fost răsplătită cu numeroase premii: Premiul Otto acordat de revista Bravo pentru cea mai bună trupă rock în anul 2000, Premiul UPFR pentru "Exxtra" - desemnat Cel mai bun album alternativ, dar şi două premii "Best Live Act" la MTV Music Awards în 2004 şi 2005.


Viţa de Vie va concerta la 18 iulie, "ziua Gary Moore", biletele (pentru fiecare zi) fiind 90, 160 şi 220 de lei, disponibile pe www.myticket.ro şi în reţeaua Diverta.

Mai multe informaţii despre noi confirmări în cadrul Ciuc Summer Fest vor fi făcute publice în curând pe site-ul oficial al festivalului, www.summer-fest.ro.

×
Subiecte în articol: muzica