x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Viţa de Vie sărbătoreşte 15 ani de “Fenomental”

Viţa de Vie sărbătoreşte 15 ani de “Fenomental”

09 Oct 2014   •   18:40
Viţa de Vie sărbătoreşte 15 ani de “Fenomental”

Sâmbătă, 11 octombrie, la Arenele Romane, grupul Viţa de Vie susţine un concert aniversar- 15 ani de la apariţia albumului “Fenomental”. Alături de Despot & Co, pe scenă vor urca invitaţii lor, Paraziţii, Gojira & Planeta H şi K-gula, Coma, Nişte băieţi şi Pinholes. Solistul formaţiei, Adrian Despot a spus: “Dintre toate cele opt albume lansate până acum, este materialul care ne defineşte cel mai bine ca trupă în ochii publicului. Reprezintă esenţa noastră şi ne reaminteşte, de fiecare dată, cine suntem de fapt. Este originea noastră şi, din când în când, trebuie să ne întoarcem la origini pentru a merge mai departe. este exact opusul albumului , ce reprezintă cealaltă bornă reprezentativă a discografiei noastre. Cele două albume sunt Yin şi Yang-ul nostru, care, la o distanţă de 15 ani, puse unul lângă celălalt, echilibrează perfect balanţa Viţa de Vie”.
Vândut în aproape un milion de exemplare, “Fenomental” a fost integral produs în Essen - Germania, la Basement Studio, iar înregistrările au durat doar 48 de ore, materialul fiind înregistrat în analog, pe bandă de magnetofon, fără niciun fel de editări ulterioare. A apărut pe casetă audio, după care a fost reeditat pe CD, ce include, ca bonus, piesa “Vinolamine”. Ieri, într-un interviu acordat Rock FM, Adi Despot a spus:
“În momentul în care am conceput şi produs albumul nu ne-am gândit nici măcar o secundă la vreo independenţă financiară. Muzica rock nu este un business care să-ţi aducă independenţă financiară. Muzica rock în România ţine de masochism. Dacă faci rock în România şi rezişti pe metereze, poţi fii acuzat de diverse tulburări psihice. Nu este o meserie care să-ţi aducă venituri liniştitoare”.



×