x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica YouTube blochează accesul la anumite melodii de la Adele, Green Day și alții

YouTube blochează accesul la anumite melodii de la Adele, Green Day și alții

de Redacția Jurnalul    |    30 Sep 2024   •   15:15
YouTube blochează accesul la anumite melodii de la Adele, Green Day și alții

YouTube a început să restricționeze accesul la piese ale unor artiști renumiți, precum Adele și Green Day, din cauza negocierilor nerezolvate cu organizația SESAC.

YouTube a blocat accesul la unele dintre piesele unor artiști, în SUA, în contextul negocierilor pentru reînnoirea contractului cu SESAC (Society of European Stage Authors and Composers), scrie publicația de tehnologie Engadget.

Printre artiștii afectați se numără Adele, Green Day, Bob Dylan, R.E.M. și Burna Boy, deși nu toate melodiile acestora au fost retrase.

Mesajul afișat la accesarea acestor videoclipuri este: „Acest videoclip conține conținut de la SESAC. Nu este disponibil în țara ta”. Un exemplu în acest sens este piesa „Rolling in the Deep” de la Adele.

Un purtător de cuvânt al YouTube a declarat pentru Engadget că platforma a făcut demersuri pentru a ajunge la un nou acord, însă nu a reușit să ajungă la o înțelegere înainte de expirarea actualului contract.

Deși surse citate de Variety arată faptul că termenul limită pentru acord nu a fost încă atins, măsura ar putea fi un instrument de negociere.

SESAC nu a dat încă o declarație oficială, dar YouTube continuă să spere că va ajunge la acordul mult dori cât mai curând posibil.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: youtube acces blocat melodii Adele green day