x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură O lume a marginalilor pe care viața i-a pus greu la încercare, un nou spectacol marca Sânziana Stoican, la Teatrul Nottara

O lume a marginalilor pe care viața i-a pus greu la încercare, un nou spectacol marca Sânziana Stoican, la Teatrul Nottara

de Magdalena Popa Buluc    |    15 Sep 2024   •   22:00
O lume a marginalilor pe care viața i-a pus greu la încercare, un nou spectacol marca Sânziana Stoican, la Teatrul Nottara

Dincolo de tandrețe/ Beyond Caring, piesa de succes a lui Alexander Zeldin, una dintre cele mai importante voci ale dramaturgiei contemporane, va avea premiera oficială la Sala „George Constantin” a Teatrului Nottara, pe 20 septembrie, ora 19.30.

Pus în scenă de regizoarea Sânziana Stoican, spectacolul se bucură de o distribuție remarcabilă: Diana Roman, Cristina Juncu, Laura Vasiliu, Dan Bordeianu și Tudor Cucu-Dumitrescu. Scenografia este semnată de Valentin Vârlan.

Montată pe scene mari ale lumii, de la National Theatre din Londra, la Schaubühne, Dincolo de tandrețe aduce în prim-plan viețile a cinci lucrători cu ora, care petrec împreună câteva ore din existența lor în schimbul de noapte dintr-o fabrică de prelucrat carnea. Primul text din Trilogia Inegalităților, piesa l-a propulsat pe britanicul Alexander Zeldin direct în prima linie a dramaturgiei europene.

„Dincolo de tandrețe” de Alexander Zeldin, în regia Sânzianei Stoican, e povestea unor oameni obișnuiți, acei oameni cu care ne întâlnim în autobuz, la metrou, la farmacie sau pe stradă și pe lângă care trecem cel mai adesea cu indiferență. Aici, îi regăsim într-o poveste simplă și profund umană, surprinși într-o situație-limită, în care cu toții se luptă cu ultimele resurse să supraviețuiască. Iar zbaterea lor, candoarea cu care se țes relațiile dintre ei, frumusețea întâlnirii dintre gândurile lor doar pe jumătate rostite, ne fac să privim dincolo de aparențe și să descoperim nuanțele și culorile VIEȚII.

„Dincolo de tandrețe multe sentimente și dorințe rămân nerostite, iar sufletele unor oameni singuri se întâlnesc în orele târzii ale nopții. Spectacolul ne invită să-i cunoaștem pe acești oameni, să le acordăm atenție, să contemplăm lupta lor pentru supraviețuire într-o societate contemporană care pe zi ce trece devine tot mai indiferentă. Cu toate acestea, uneori, singurătatea se spulberă pentru câteva clipe și ne regăsim împreună, oameni – liberi de constrângerile date de poziția socială, de nevoile materiale, de lipsa de perspectivă sau de umbrele trecutului. Spectacolul ne invită să privim acolo unde, poate, în graba zilelor noastre, nu mai considerăm că este necesar să privim – înăuntrul nostru” – Sânziana Stoican, regizoare.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

 

×