x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Proiect româno-elvețian, de Mărțișor, la ICR New York

Proiect româno-elvețian, de Mărțișor, la ICR New York

de Magdalena Popa Buluc    |    29 Feb 2024   •   15:00
Proiect româno-elvețian, de Mărțișor, la ICR New York

Institutul Cultural Român din New York marchează, de 1 martie, una dintre cele mai mari sărbători ale calendarului identitar românesc - Mărțișorul - cu o seară de performance, poezie și fotografie, care deschide și o serie de proiecte speciale ce vor fi organizate de-a lungul Lunii Femeii în Statele Unite.

Evenimentul aduce în atenția publicului două artiste new-yorkeze, poeta româno-americană Anca Stuparu și artista interdisciplinară de origine elvețiană Marie Christine Katz, și este prilejuit de apariția volumului bilingv (română și engleză) de haikuuri și fotografie The Blade of Words/ Tăișul cuvintelor, semnat de cele două invitate și publicat la începutul acestui an de Editura Curtea Veche.

Seara va începe cu performance-ul #DancingAloneWithMyShadow al artistei Marie Christine Katz, apoi va continua cu lansarea propriu-zisă a volumului, urmată de un dialogul între cele două protagoniste și de o sesiune de autografe. Doamnele prezente vor primi, la sfârșit, mărțișoare, aduse special din România.

 

 

 

 

×