x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Proiectul SESAME aduce la București artiști din 6 țări europene

Proiectul SESAME aduce la București artiști din 6 țări europene

de Magdalena Popa Buluc    |    17 Oct 2024   •   14:00
Proiectul SESAME aduce la București artiști din 6 țări europene

10 trupe și artiști din Franța, Turcia, Republica Moldova, Georgia, Bulgaria, Ucraina și România vor participa în tabere de creație și vor susține concerte în mai multe cluburi din București în cadrul proiectului european SESAME - Set Sail To Music Export.

SESAME își propune să susțină mobilitatea artiștilor din zonele adiacente Mării Negre, Franța și Republica Moldova. Proiectul este co-finanțat de Uniunea Europeană prin programul LIVEMX și este implementat în România de Asociația Star Education în parteneriat cu Institutul Francez.

Artiștii participanți în proiect au fost aleși de către un juriu internațional format din profesioniști din industria muzicală din România, Bulgaria, Franța, Suedia și Grecia. Aceștia vor participa, în perechi de câte 2 trupe/artiști în tabere de creație și vor susține apoi un concert comun într-un club din  București.

Pe parcursul taberelor de creație vor fi asistați de producători muzicali experimentați și vor participa la workshop-uri pe diverse teme din industria muzicală: drepturi de autor, distribuție muzicală, touring internațional, export muzical. În plus, vor afla mai multe informații despre piețele muzicale din România și Franța.

Trupele incluse în proiect sunt: Nerlov  și Cølibri din Franța, Mahaya din Moldova, IVA din Bulgaria, Shy din Ucraina, Omar Alkilani, Goss  și Ja, Klar din Turcia, +SHE+ din România și Anuka Kipshidze din Georgia. Acestea vor concerta în cluburile Control, Expirat și Echoes din București în perioada noiembrie 2024 – februarie 2025 după cum urmează:

  • Nerlov (FR) & Mahaya (MD) – 19.11.2024 – Club Control
  • Shy (UA) & Goss (TK) – 28.11.2024 – Club Echoes House
  • Colibri (FR) & Ja, Klar (TK) – 15.01.2024 – Club Expirat
  • IVA (BG) & Anuka Kipshidze – 23.01. 2024 - Club Echoes House
  • Omar Alkilani (TK) & +SHE+ (Romania) – 13.02.2024 - Club Echoes House

 

×