x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru “Bilet în aşteptare”, proiect cultural-umanitar

“Bilet în aşteptare”, proiect cultural-umanitar

de Maria Sârbu    |    16 Ian 2014   •   18:40
“Bilet în aşteptare”, proiect cultural-umanitar
Sursa foto: Thinkstock

Teatrul Municipal “Bacovia” din Bacău a lansat  proiectul “Bilet în aşteptare”, iniţiativă cultural-umanitară care vine în sprijinul persoanelor defavorizate, pentru a le asigura accesul gratuit la spectacole. Aşa cum informează această instituţie, este vorba de “un apel către umanitatea din noi, o invitaţie la generozitate faţă de semenii mai greu încercaţi de viaţă”. Beneficiarii proiectului vor fi oameni ai străzii, familii asistate social, copii din mediul rural, care nu au posibilitatea financiară de a merge la teatru.

“Acest proiect, «Bilet în aşteptare», este unic în momentul de faţă pe palierul teatral şi cultural românesc, însă gestul de generozitate din partea unui om din comunitate faţă de aproapele său este foarte răspândit în Occident, sub forma conceptului «Cafeaua în aşteptare», pe care ne-am propus să o aducem în zona teatrală, numind-o «Bilet în aşteptare». Este o iniţiativă care se adresează tuturor categoriillor defavorizate din comunitatea băcăuană...”, spune Adrian Găzdaru, director al Teatrului Municipal “Bacovia”. El afirmă, totodată, că, dacă o persoană vine de obicei la teatru şi cumpără bilet(e), ca să poată intra în sală să vizioneze spectacolul, acum poate să mai cumpere un bilet, pentru o persoană defavorizată. “Sunt oameni ai străzii care chiar au studii superioare, au o anumită cultură. Şi ei sunt ai noştri, ai comunităţii (…). Gestul nu este obligatoriu. Facem, însă, apel la generozitatea comunităţii pentru a deschide o poartă către categoriile defavorizate”, susţine directorul teatrului băcăuan.

Biletele “în aşteptare” cumpărate de cei care doresc să-şi ajute semenii mai greu încercaţi de viaţă vor fi introduse chiar de cumpărător într-o urnă sigilată, aflată la agenţia de bilete a Teatrului “Bacovia”. “Biletele în aşteptare” nu vor fi destinate accesului la un anumit spectacol, alegerea aparţinând beneficiarilor.
 
Potrivit instituţiei, primul partener în derularea proiectului este Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău, care vine astfel “în sprijinul elevilor proveniţi din zone defavorizate”.


×