Unul dintre cele mai importante obiective ale instituțiilor fondatoare este să se concentreze asupra nevoilor culturale ale minorităţii maghiare din regiunile diasporei, aşa încât festivalul BukFeszt are în vizor oferirea unui program cultural diversificat şi cu valori estetice ridicate pentru minoritatea consistentă de etnie maghiară din capitală. În cele cinci zile ale festivalului, organizatorii vor prezenta zece spectacole importante din repertoriul lor, inclusiv spectacole de copii. Adiacent evenimentelor teatrale va avea loc şi o lansare de carte, un volum inedit scris de Visky András despre Tragedia omului, spectacol-eveniment montat de Silviu Purcărete la Timişoara, prezentat dealtfel şi în cadrul festivalului BukFeszt.
Un alt scop important al organizatorilor este reconectarea instituţiilor lor la reţeaua teatrală naţională, prezentarea celor mai bune spectacole din ultimii ani, spectacole la care din cauza distanţării fizice impuse şi a restricţiilorpandemice stricte n-au putut să ajungă cei mai importanţi critici de teatru, iar astfel munca acestor teatre minoritare, de multe ori izolate, a pierdut mult din reflectarea sa pe harta culturală a României.
Ca un prim pas al acestei re-conectări, organizatorii invită pe toţi cei interesaţi şi reprezentaţii presei locale la sediul UNITER din Bucureşti în data de 10 mai, de la ora 12 la o conferinţă de presă, unde cei prezenţi pot afla programul detaliat a primului festival BukFeszt şi vor avea şansa de a cunoaşte mai bine munca teatrelor, membrii şi planurile Asociaţiei MASZIN pe viitor.