x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru “Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tanase” – la Godot Cafe-Teatru

“Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tanase” – la Godot Cafe-Teatru

de Maria Sârbu    |    18 Iun 2014   •   18:55
“Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tanase” – la Godot Cafe-Teatru

Un spectacol regizat de Carmen Lidia Vidu, cu actriţa Mirela Pană din Constanţa şi George Călin la pian, va avea premiera pe data de 20 iunie, la Godot Cafe-Teatru din Bucureşti. Montarea este intitulată “Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tanase”. Reprezentaţia va începe la ora 19:30.

Despre acest spectacol “sincer”, realizatorii spun că e plin de emoţie, arătând publicului o altă faţă a Mariei Tănase, mai puţin cunoscută. E o “confesiune-concert”. Mirela Pană abordează repertoriul Mariei Tănase de vreo zece ani.

Carmen Lidia Vidu spune că a citit trei cărţi despre Maria Tănase şi i s-a “conturat un personaj foarte diferit de cel mediatizat, un personaj sărac, generos, dramatic, foarte singur, deloc iubit sau foarte iubit, care trecea de la o extremă la alta, un personaj foarte singur şi în acelaşi timp extraordinar de puternic”. Totodată, regizoarea spune: “Este un spectacol foarte sincer şi spectaculos, aşa cum am simţit-o pe Maria Tănase. Senzaţia e de ceva ce nu se termină, e ca un cântec de leagăn, e ca o apropiere de un sfârşit, dar sfarşitul nu e acum”.

Mirela Pană revine cu acest spectacol pe o scenă din Bucureşti. Ea va cânta piesele Mariei Tănase acompaniată de un pianist şi nu de o orchestră de lăutari. Actriţa susţine că îi datorează acest spectacol marii cântăreţe. Şi pentru că 2013 a fost Centenar Maria Tănase, s-a găsit momentul prielnic de a demara acest proiect.

Următoarea reprezentaţie va avea loc la 5 iulie, de la   ora 21:30, tot la Godot Cafe Teatru.


×