x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Comedia Jaful, în premieră națională, la Teatrul Nottara

Comedia Jaful, în premieră națională, la Teatrul Nottara

de Magdalena Popa Buluc    |    30 Mar 2022   •   11:30
Comedia Jaful, în premieră națională, la Teatrul Nottara
Sursa foto: Ciprian Duica

Primăria Municipiului București, prin Teatrul Nottara, anunță premiera oficială a spectacolului Jaful, care va avea loc duminică, 3 aprilie 2022, de la ora 19.00, la Sala Horia Lovinescu.

Spectacolul, regizat de Vlad Massaci pe un text de Joe Orton, îi reunește în distribuție pe actorii: Sorin Cociș, Corina Dragomir, Diana Roman, Vlad Bălan, Răzvan Bănică,  Șerban Gomoi / Lucian Ghimiși, Corina Dragomir. Asistența de regie a fost asigurată de Corina Dragomir, decorul, de Tudor Prodan, costumele, de Carmen Secăreanu, iar lighting-design-ul de Alin Popa. Songurile din spectacol poartă semnătura Cristinei Juncu, iar pregătirea muzicală a fost realizată de Monica Ciută.

Jaful  este o excelentă satiră la adresa bisericii, a ipocriziei sociale și a integrității poliției,  propunând un carusel de situații care mai de care mai neașteptate. Un polițist ciudat, o asistentă medicală căreia, în mod straniu, îi mor soții imediat ce se căsătorește, doi tineri hoți, la început de „carieră”, un proaspăt văduv și… soția lui decedată participă cu toții, cu voie sau fără voie, la o farsă nebună. La înmormântarea Doamnei McLeavy se întâmplă lucruri ciudate. Ce legătură există între un sicriu, un jaf și-o sumă mare de bani? Descoperiți la Teatrul Nottara în această comedie neagră, plină de situații nebune.

„Ce are textul ăsta mai special e faptul că e complet ireverențios cu absolut toate tabuurile. Dacă privești lumea în acest fel, atunci nimic nu te mai înspăimântă. De exemplu, moartea e ceva înspăimântător, iar piesa asta pur și simplu ia moartea peste picior. Cred că e o comedie inteligentă. Așadar, dacă te consideri în categoria oamenilor deștepți, vino să vezi comedia asta!”, spune Vlad Massaci, regizorul spectacolului Jaful, despre montarea de la Teatrul Nottara.

×
Subiecte în articol: teatrul nottara