x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru “cont(r)ACTe” pe Calea Victoriei

“cont(r)ACTe” pe Calea Victoriei

19 Mar 2014   •   13:32
“cont(r)ACTe” pe Calea Victoriei

Teatrul ACT prezintă sâmbătă, 22 martie, premiera spectacolului “cont(r)ACTe” de Mike Bartlett. Regia şi traducerea piesei scrise de acest cunoscut dramaturg britanic aparţin lui Cristi Juncu, iar scenografia o semnează Cosmin Ardeleanu. Următoarea reprezentaţie va avea loc la 23 martie.

Cele două personaje din spectacol vor fi interpretate, la 22 martie, de Theodora Stanciu şi Irina Antonie, iar în ziua următoare Theodora Stanciu o va avea parteneră pe Diana Cavallioti. Montarea “cont(r)ACTe” nu este recomandată persoanelor sub 16 ani.

Despre această nouă creaţie a sa la Teatrul de pe Calea Victoriei, Cristi Juncu spune: “E un fapt binecunoscut că un procent foarte ridicat al tinerilor absolvenţi de facultate (deci şi, în opinia mea, un procent semnificativ al spectatorilor Teatrului Act) îl reprezintă cei al căror vis e angajarea, urmată de o carieră strălucită, în cadrul unei companii de top. Prin intermediul unei tinere ambiţioase căreia nu-i aflăm decât prenumele, Ema, dramaturgul britanic Mike Bartlett ne introduce în dedesubturile parcursului unei astfel de cariere. Din acest punct de vedere, «cont(r)ACTe» poate fi considerat nu doar un spectacol de teatru, ci şi oportunitatea de a asista la un workshop de perfecţionare, la un training.

… Nu v-aţi decis încă să rezervaţi bilete? Of, nu vroiam să divulg nimic din povestea propriu zisă a piesei… Bine, vă deconspir preambulul: la scurt timp după angajare, Ema e chemată pe neaşteptate în biroul celei de care depinde de acum încolo viaţa ei – Şefa”.

×