x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Creatorii „Faust”-ului, Premiul de excelenţă

Creatorii „Faust”-ului, Premiul de excelenţă

de Maria Sârbu    |    18 Mar 2010   •   00:00

Echipei de creatori a spectacolului „Faust”, producţie a Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu, i-a fost acordat Premiul de excelenţă al Uniunii Teatrale din România, care va fi decernat la Gala Premiilor UNITER din 19 aprilie.

Distincţia atribuită de Senatul UNITER este răsplata pentru "impactul internaţional" al spectacolului "Faust" la Festivalul de la Edinburgh, ediţia 2009. Creatorii acestei montări sunt: regizorul Silviu Purcărete, scenografii Helmut Stürmer (decor), Lia Manţoc (costume), Andu Dumitrescu (efecte video) şi compozitorul Vasile şirli (muzica).

Premiul UNITER pentru întreaga activitate îl vor primi în acest an la Gală actorii Tatiana Iekel şi Mircea Andreescu, scenograful Andrei Both şi regizorul Mircea Cornişteanu. Sunt şi alte categorii de premii. Premiul special a revenit: lui George Marcu pentru muzică de teatru; lui Toni Grecu pentru spectacol de divertisment; Alexandrei Davidescu, pentru teatru de păpuşi şi lui Gigi Căciuleanu pentru performanţă în domeniul nonverbal, fiindu-i marcată astfel cariera artistică de până acum.

Premiul pentru critică de teatru, decis de Biroul de conducere a Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru - secţia română, revine prof. univ. dr. Ludmila Patlanjoglu (categoria întreaga activitate) şi lui Ionuţ Sociu (categoria Nume noi în critică).

 

×