x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru DE TRECI CODRII – primul musical inspirat din basmele românilor  – revine pe scena Teatrului Godot

DE TRECI CODRII – primul musical inspirat din basmele românilor  – revine pe scena Teatrului Godot

de Magdalena Popa Buluc    |    15 Sep 2024   •   06:40
DE TRECI CODRII – primul musical inspirat din basmele românilor  – revine pe scena Teatrului Godot
Sursa foto: Musicalul este cea mai nouă producție Godot

DE TRECI CODRII – primul musical inspirat din mitologia românească revine pe scena Teatrului Godot pe 17 şi 18 Septembrie, cu o distribuţie ce uneşte generaţii şi o montare incitantă.

Cabiria Morgenstern, Cristina Juncu, Alina Petrică şi alţii animă universul plin de mister din inima codrului românesc iar Făt Frumos,Muma Pădurii şi alte personaje din îndrăgitele basme populare româneşti  prind viaţă într-o viziune regizorală inovatoare semnată de Eugen Gyemant.

Musicalul este cea mai nouă producție Godot, realizată în colaborare cu Teatrul Andrei Mureșanu şi revine în prim-plan după succesul fulminant de la premieră, concretizat în 3 reprezentaţii sold-out.

Spectacolul reunește actori de renume și tinere talente, oferind o viziune proaspătă și fascinantă asupra celor mai îndrăgite basme românești.

Din distribuția reprezentaţiilor programate pe 17 şi 18 Septembrie fac parte:
Cabiria Morgenstern - Muma Pădurii
Cristina Juncu, Alma Boiangiu, Raluca Dumitrescu - Lighioanele
Alina Petrică / Alexandra Murăruș - Mama Zmeilor
Anastasia Florea - Fiica zmeilor
Filip Popescu - Fratele mijlociu
Sebastian Marina - Împăratul
Ștefan Radu/ Dragoș Ioniță - Făt-Frumos
Ciprian Teodorescu – Calu

Regia: Eugen Gyemant; Muzica: Marius Popa; Scenografia: Raluca Alexandrescu; Coreografia: Sofia Sitaru-Onofrei; Orchestrație: Gabriel Pîndici; Producători: Anna Popa & George Remeș

DE TRECI CODRII deschide poarta unui tărâm cufundat în mister și magie, în care se desfășoară o poveste veche de când timpul.  Aici, locuri mitice și personaje din vechile legende coboară din paginile istoriei uitate, împletind trecutul și prezentul într-un musical fascinant.

În aceast univers dual, binele și răul se confruntă în eterna luptă pentru supremație, iar eroii și creaturile mitice deopotrivă pășesc dincolo de granițele cunoscute pentru a-și croi propriile destine.

Având o distribuție ce îmbină 2 generații, și mai tinerii actori precum Cristina Juncu, Cabiria Morgenstern, dar și Filip Popescu, acestia vor oferi o experiență remarcabilă într-un musical ce pune în scenă legendarele basme populare românești.
 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×