x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru „Partea nevăzută a teatrului. O incursiune în culisele Teatrului Nottara” Expoziție inedită de fotografie, lansată de Ziua Mondială a Teatrului la București Mall – Vitan

„Partea nevăzută a teatrului. O incursiune în culisele Teatrului Nottara” Expoziție inedită de fotografie, lansată de Ziua Mondială a Teatrului la București Mall – Vitan

de Magdalena Popa Buluc    |    26 Mar 2023   •   23:20
„Partea nevăzută a teatrului. O incursiune în culisele Teatrului Nottara”  Expoziție inedită de fotografie, lansată de Ziua Mondială a Teatrului  la București Mall – Vitan

Teatrul Nottara anunță vernisajul expoziției „Partea nevăzută a teatrului. O incursiune în culisele Teatrului Nottara”. Evenimentul va avea loc chiar de Ziua Mondială a Teatrului, pe 27 martie 2023, de la ora 14.00, la București Mall – Vitan, partener al proiectului.

Dincolo de scenă se desfășoară un adevărat spectacol, nevăzut și neștiut de către noi. Expoziția propusă de Teatrul Nottara oferă o privire pe furiș, prin lentila fotografului Andrei Gîndac, în acest univers fascinant și, de regulă, invizibil.

Cele 20 de fotografii incluse în expoziție surprind lumea din spatele scenei, momente inedite și pline de umor de la cabine, înainte de intrarea în scenă, la machiaj sau în repetiții. De asemenea, aparatul de fotografiat oprește timpul în loc și fixează în imagine secvențe de mare poezie de la atelierul de mișcare realizat de Arcadie Rusu cu trupa teatrului sau îi dezvăluie pe eroii nevăzuți din spatele cortinei, regizori tehnici, machieuze și mașiniști montând decorul înainte de spectacol.

Panourile vor fi expuse în perioada 27 martie - 9 aprilie la etajul 1 al centrului comercial. Pe durata vernisajului, la care vor participa o parte dintre actorii Teatrului Nottara și fotograful Andrei Gîndac, expoziția va fi amplasată la parterul București Mall-Vitan, în lounge area.

Prin acest eveniment, Teatrul Nottara și București Mall – Vitan își propun să marcheze Ziua Mondială a Teatrului. Vernisajul va fi urmat de o scurtă lectură a actriței Adriana Moca din Memoriile celebrei actrițe Sarah Bernhardt, din volumul „Viața mea dublă”. Evenimentul este deschis publicului.

---

Andrei Gîndac este fotograf profesionist, cu un portofoliu impresionat în zona culturală, colaborând de-a lungul anilor cu Festivalul Internațional „George Enescu” (în calitate de fotograf oficial), Festivalul Național de Teatru, Festivalul Spotlight, B-FIT in the Street, Festivalul de Film Astra Film, Festivalul Unfinished, precum și cu instituții precum: UNITER, Artexim, Teatrul Excelsior (București), Teatrul Bulandra (București), Teatrul Odeon (București), Teatrul Nottara (București), Teatrul Mic (București), Unteatru (București), Opera Națională (București), Opera Națională pentru Copii (București), Teatrul Țăndărică (București), Teatrul „Toma Caragiu” (Ploiești), Teatrul „Maria Filotti” (Brăila), Teatrul „Sică Alexandrescu” (Brașov).

 

 

 

×