x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Festivalul International de Teatru Fest(in) pe Bulevard, la “Nottara”, între 11 şi 18 octombrie

Festivalul International de Teatru Fest(in) pe Bulevard, la “Nottara”, între 11 şi 18 octombrie

de Maria Sârbu    |    16 Iul 2014   •   20:07
Festivalul International de Teatru Fest(in) pe Bulevard, la “Nottara”, între 11 şi 18 octombrie

Stagiunea la “Nottara” se încheie cu pregătirea pentru noul sezon teatral. Sunt gata două spectacole, prezentate în avanpremieră, şi este aproape gata programul celei de-a doua ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru Fest(in) pe Bulevard, care se va desfăşura la toamnă, între 11 şi 18 octombrie. Despre acest eveniment a vorbit miercuri, la o conferinţă de presă, Marinela Ţepuş, directorul Teatrului Nottara. În cele opt zile de festival se vor juca spectacole româneşti dar şi străine. Pentru că tema legată de criza economică a stat la baza înfiinţării acestui festival, termenul se menţine. Astfel, secţiunea competitivă, denumită emblematic “Mici crize... şi electorale”, va include montări ce au ca temă criza de orice fel, după cum am fost informaţi: de la cea economică, socială, politică, la cea sexuală, de identitate, electorală. Reprezentaţiile vor avea loc la Sala “George Constantin” şi vor începe la ora 21:00. Deocamdată, sunt selecţionate spectacole din România, Bulgaria şi Cehia. Marinela Ţepuş a precizat că “Nottara” a propus şi în acest an un spectacol “special pentru festival”: “Poker Face” de dramaturgul ceh contemporan Petr Kolecko, în regia Adelei Biţică, şi prezentat de curând pentru presă. E despre un eveniment din istoria recentă – “Revoluţia de catifea” –, “moment care a provocat crize şi a schimbat vieţi”.

A doua secţiune – “Bulevardul comediei” – va aduce “spectacole de succes, comedii bulevardiere ale unor teatre invitate”, dar şi premiera cu piesa lui Ionesco “Noul locatar”, în regia lui Gábor Tompa, producţie a teatrului gazdă. Reprezentaţiile pe “Bulevardul comediei” sunt programate la 18:00, Sala “Horia Lovinescu”.

Fest(in) pe Bulevard va începe cu un eveniment stradal – happening –, gândit pentru a invita trecătorii să devină spectatori de teatru. La final însă va fi un spectacol-concert, cu “Marius Mihalache şi invitaţii săi”, ca şi anul trecut.

Dincolo de toate acestea, vor avea loc şi evenimente conexe. Amintim proiectul “Spectacolul începe cu o lectură”, iniţiat anul trecut, la care participă actori de la  “Nottara” şi studenţi de la UNATC. Vor fi create trei spectacole-lectură, coordonate de regizorii Mihai Lungeanu şi Alexandru Mâzgăreanu, “bazate pe texele unor comedii de bulevard”.

Nu vor lipsi colocviile, axate pe temele: “Critica de teatru”, “Scenografia – între arte plastice şi teatru”, “Regia de teatru”. Sunt invitaţi Victor Ioan Frunză, Gábor Tompa, Alexandru Dabija – trei nume care vor aduce în stagiunea viitoare în repertoriul teatrului noi montări, dar şi Vlad Massaci, Cristian Juncu, Theodor Cristian Popescu, care au semnat creaţii aflate în repertoriul “Nottara”.

Cei care vor să vadă spectacolele din festival sunt anunţaţi că biletele pot fi cumparate de la 1 august pe eventim.ro, iar de la 25 august - la Agenţia de bilete a Teatrului Nottara.

De la 1 septembrie, “Nottara” va avea un nou site, “dublat de site-ul festivalului”, precum şi un al treilea, care va conţine arhiva teatrului, înregistrări în direct pe internet etc.

×