x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru “GOD” cu Toma Dănilă, din nou la Teatrul LUNI

“GOD” cu Toma Dănilă, din nou la Teatrul LUNI

de Maria Sârbu    |    03 Iul 2014   •   21:08
“GOD” cu Toma Dănilă, din nou la Teatrul LUNI

Actorul Toma Dănilă i-a impresionat pe mulţi critici de teatru români, deşi el este mai aproape de zona independentă pe care au tot ocolit-o aceşti specialişti în domeniu. Dacă te uiţi pe lista cu spectacolele în care el a fost distribuit, vezi că prima scenă care l-a apropiat e Teatrul LUNI. Aici juca în 2003 în “Arăt bine azi?”, în regia Anei Mărgineanu. Aici au urmat “Born Guilty”, “România 21”, “G.O.D.”, “Deformaţii” - montări în care i s-au oferit roluri.

Una dintre producţiile Teatrului LUNI, cu Toma Dănilă protagonist, poate fi văzută vineri, 4 iulie, de la ora 20:00, la B52 din Strada 11 iunie nr. 50. Este vorba de one-man-show-ul “G.O.D.”, regizat în 2008, după texte de Eric Bogosian, de Marcel Ţop. Există şi o bugată dintr-un text de William Shakespeare. Spectacolul rezistă în primul rând datorită celui care e pe scenă – Toma Dănilă. E şi cu participarea video a actorului Marius Bodochi. Scenografia o semnează Anca Cernea.

Marcel Ţop spunea despre “G.O.D.” că este "un spectacol decalogic despre putere, despre cei care o deţin şi despre cei care o suportă, despre ceea ce suntem în stare să facem pentru a deţine puterea”, dar şi despre “implicaţiile tragice, comice, dar mai ales grotesc-burleşti...”, despre “prejudecăţi existenţiale, artistice, mai ales artistice...”.

Toma Dănilă joacă şi în spectacole regizate de Gianina Cărbunariu - “Tigrul Sibian” (Teatrul Odeon, în parteneriat cu Asociaţia DramAcum), “X mm din Y km” (Asociaţia Colectiv A din Cluj-Napoca), dar şi de Peca Ştefan, Lavinia Jemna. Cel mai nou titlu (2014) în care este distribuit se intitulează “Inside”, regia Ana Mărgineanu, Radu Apostol şi Tamila Woodard – producţie PopUP Theatrics şi Doctor's Studio, în parteneriat cu Muzeul Naţional al Ţaranului Român. (Maria Sârbu)

×