x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Harry Potter revine. De această dată într-o piesă de teatru

Harry Potter revine. De această dată într-o piesă de teatru

27 Iun 2015   •   10:34
Harry Potter revine. De această dată într-o piesă de teatru

Un spectacol teatral despre copilăria celui mai faimos vrăjitor din literatura contemporană, Harry Potter, va fi prezentat în vara lui 2016, la Londra, iar biletele se vor pune în vânzare încă din toamna acestui an, a anunţat, pe contul ei de Twitter, scriitoarea britanică JK Rowling, creatoarea celebrului personaj.

Mesajul a fost postat vineri, 'o zi cu totul specială' - după cum a explicat autoarea -, în care se împlinesc 18 ani de la publicarea volumului 'Harry Potter and the Philosopher's Stone' ('Harry Potter şi piatra filozofală' ), primul dintr-o serie de şapte care a avut un imens succes pe plan mondial şi s-a vândut în peste 500 de milioane de exemplare.

Viitoarea piesă se va numi 'Harry Potter and the Cursed Child' ('Harry Potter şi copilul blestemat') şi va relata o parte nepovestită încă din viaţa îndrăgitului adolescent cu ochelari rotunzi şi a părinţilor săi. 'Nu vreau să spun mai mult pentru că nu vreau să se piardă ceea ce ştiu că este un adevărat cadou pentru fani', a precizat JK Rowling.

Fără a intra în detalii, ea a dat un răspuns celor care se întreabă de ce nu a scris o nouă carte, ci a preferat
un text pentru teatru. 'Sunt sigură că, atunci când va vedea piesa, publicul va fi de acord că era singura manieră potrivită pentru această poveste', menţionează mesajul pe Twitter, citat de BBC.

Planul legat de un viitor spectacol teatral a fost dezvăluit de scriitoare în decembrie 2013, care declara atunci că a primit 'nenumărate sugestii' în acest sens de-a lungul anilor.

Noua poveste nu a fost scrisă de JK Rowling, ci este rodul colaborării ei cu scriitorul Jack Thorne şi cu John Tiffany, cel care va regiza punerea în scenă. Spectacolul va fi produs de Sonia Friedman şi Colin Callender şi va beneficia de muzica britanicului Imogen Heap.

×
Subiecte în articol: harry potter