x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Început de stagiune la Teatrul GONG din Sibiu

Început de stagiune la Teatrul GONG din Sibiu

de Maria Sârbu    |    01 Sep 2014   •   19:04
Început de stagiune la Teatrul GONG din Sibiu
Sursa foto: SEBASTIAN MARCOVICI

Stagiunea 2014-2015 a Teatrului pentru Copii şi Tineret GONG din Sibiu, care se va deschide la 13 septembrie, este una aniversară: se împlinesc 65 de ani de când această instituţie de spectacole a devenit profesionistă (21 decembrie 1949). E un bun prilej ca managerul Adrian Tibu să demareze un program coerent, deşi a venit în fruntea teatrului de foarte puţin timp. Astfel, în primele patru luni ale sezonului (până la finele acestui an) vor fi reluate cele mai valoroase montări din repertoriu “prin refacerea decorurilor şi înlocuirea actorilor lipsă, acolo unde este cazul”.

Totodată vor fi aduse la rampă două noi spectacole pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 şi 8 ani. Primul este o creaţie originală semnată de regizorul Robert Bălan, iar cel de-al doilea – o adaptare după “Făt-Frumos din lacrimă”, în regia lui Marian Râlea. Spre finalul anului vor fi organizate ateliere pentru copii şi actori, dar şi o microstagiune cu producţii de animaţie şi teatru cu păpuşi din ţări din Europa.

În septembrie sunt programate spectacole considerate de conducere fascinante, fie cu actori la vedere, fie cu păpuşi şi marionete, reprezentând o “călătorie fermecătoare în lumea poveştilor universale, în căutarea unor eroi ca Dorothy sau Omul de Tinichea, Puiul de Lebădă, a unor prinţese şi cavaleri etc”.

Primul spectacol la care este invitat publicul în noua stagiune se intitulează “Vrăjitorul din Oz”, după Lyman Frank Baum, regia Simona Vintilă (ora 18:00). La 14 septembrie (11:00) va avea loc o reprezentaţie cu “Frumoasa şi Bestia”, după Giovanni Francesco Straparola, regia Bogdan Drăgulescu; la 20 septembrie (18:00) – “Muzicanţii din Bremen”, după Fraţii Grimm, regia Lilly Krauss Kálmar; la 21 septembrie (11:00) – acelaşi spectacol, dar în limba germană; la 27 septembrie (18:00) – “Pinocchio”, după Carlo Collodi, regia Lilly Krauss Kálmar, iar la 28 septembrie (11:00) – “Puiul de lebădă”, după Hans Christian Andersen, regia Monica Baldea.

Tradiţia teatrală de secole este continuată la Sibiu de noi generaţii de actori, regizori şi, desigur, de directori ambiţioşi.

×