x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Întâlniri teatrale/ NottDependent, secțiune în Fest(in) pe Bulevard 2021

Întâlniri teatrale/ NottDependent, secțiune în Fest(in) pe Bulevard 2021

de Magdalena Popa Buluc    |    04 Aug 2021   •   11:07
Întâlniri teatrale/ NottDependent, secțiune în Fest(in) pe Bulevard 2021

Teatrul Nottara anunță cea de-a VIII-a ediție a Festivalului de Teatru - Fest(in) pe Bulevard, care se va desfășura în perioada 11 – 24 octombrie 2021 și va avea ca temă Criza pandemiei.

Pe lângă secțiunile consacrate din anii anteriori, ediția din 2021 dedică primele zile din program companiilor independente de teatru din București, prin integrarea festivalului NottDependent, inițiat de Teatrul Nottara în anul 2017, ca secțiune distinctă în Fest(in) pe Bulevard.

Teatrul Nottara își continuă, astfel, promisiunea de a susține mediul de teatru independent, grav afectat de restricțiile impuse de pandemie.

Vor fi selecționate șapte spectacole dintre cele mai valoroase producții create în mediul independent bucureștean în 2019, 2020 și 2021.

Criteriile de selecție artistică vor avea în vedere:

  • Tema spectacolului înscris în program trebuie să fie una reprezentativă pentru realitățile românești contemporane sau să trateze probleme fundamentale în evoluția istoriei culturale a regiunii noastre;
  • Structura dramatică a producţiei propuse trebuie să prezinte atractivitate pentru publicul bucureștean;
  • Elementul de noutate în utilizarea limbajului teatral, ca și în tematica abordată constituie un plus în evaluarea propunerii;
  • Fiecare teatru, companie particulară şi creator independent poate înscrie în concurs o singură producție.

 

Înscrierile în competiția pentru cel mai bun spectacol al secțiunii Întâlniri teatrale/ NottDependent se pot face până în 10.08.2021, iar rezultatele selecţiei vor fi comunicate şi mediatizate începând cu 05.09.2021. Regulamentul de participare și formularul de înscriere sunt disponibile pe site-ul Teatrului Nottara, www.nottara.ro și pe www.festinpebulevard.ro.

 

 

×
Subiecte în articol: teatrul nottara