x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru La Naţionalul din Bucureşti, o seară cu “Don Juan” de la Naţionalul din Sofia

La Naţionalul din Bucureşti, o seară cu “Don Juan” de la Naţionalul din Sofia

de Maria Sârbu    |    25 Mar 2013   •   18:33
La Naţionalul din Bucureşti, o seară cu “Don Juan” de la Naţionalul din Sofia
Sursa foto: Dimityr Ermenkov

Venea la Bucureşti, în 2010, cu “Exilaţii”, spectacol montat de el pe scena Teatrului Naţional “Ivan Vazov” din Sofia, care a impresionat publicul şi critica de specialitate de la noi. Alexander Morfov, căci despre el este vorba, mai aduce o producţie teatrală din capitala Bulgariei pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti: “Don Juan”, regizat după Jean-Baptiste Molière, programat la Sala Mare pentru 7 aprilie, de la ora 19:00.

Ion Caramitru, directorul Naţionalului bucureştean, spunea de curând că e o montare senzaţională, cu o distribuţie impresionantă. “Don Juan” a obţinut de două ori Premiul pentru cel mai bun spectacol. De două ori i-a adus lui Morfov Premiul pentru regie. De asemenea, au fost premiaţi şi actori din distribuţie. “Don Juan” a avut mare succes nu numai în Bulgaria, dar şi la festivaluri din alte ţări.
Spectacolul, de două ore şi 40 de minute, cu pauză, va fi jucat în limba bulgară, cu supratitrare în limba română. Biletele, puse în vânzare la agenţia de bilete a TNB, costă 50, 40, 30, 16 lei.

Reprezentaţia din 7 aprilie se înscrie într-un Acord bilateral. E un schimb de spectacole între Teatrul Naţional din Bucureşti şi Teatrul Naţional din Sofia. Ca răspuns, TNB va juca în Bulgaria, pe 16 mai, spectacolul de teatru coregrafic “D-ale noastre”, creat de Gigi Căciuleanu.

Amintim că regizorul Alexander Morfov a pus în scenă, la TNB, “Vizita bătrânei doamne” de Friedrich Dürrenmatt. El urmează să monteze aici, în stagiunea viitoare, încă un spectacol. Va fi ceva de Shakespeare, cu titlul deocamdată rezervat.

×
Subiecte în articol: don juan