x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Marina Constantinescu e din nou directorul Festivalului Naţional de Teatru

Marina Constantinescu e din nou directorul Festivalului Naţional de Teatru

26 Mar 2014   •   13:51
Marina Constantinescu e din nou directorul Festivalului Naţional de Teatru

Uniunea Teatrală din România a anunţat că Marina Constantinescu este din nou directorul artistic al Festivalului Naţional de Teatru (FNT), care va avea loc, în acest an, în perioada 25 octombrie – 2 noiembrie.

“Directorul artistic al Festivalului este criticul de teatru Marina Constantinescu, ce preia, pentru a doua oară, direcţia evenimentului. Încă din perioada primului său mandat (2005 – 2007), Marina Constantinescu a insistat asupra dezvoltării structurii Festivalului Naţional de Teatru, aşa încât, de atunci, acesta şi-a fixat durata de desfăşurare (10 zile) şi a câştigat componenta internaţională, importantă pentru un festival care, chiar dacă nu e competitiv, este spaţiul de întâlnire şi dialog pentru creatorii care pot influenţa mişcări teatrale. Publicul din Bucureşti a putut urmări, în acea perioadă, spectacole din ţară şi din străinătate reunite în jurul temei centrale: Regizorul.

Festivalul Naţional de Teatru a câştigat în vizibiliate şi impact pentru că deschiderea internaţională a însemnat nu numai o reflectare pertinentă a fenomentului teatral românesc, cât, mai ales, contacte directe între creatori, producători, artişti, directori de festivaluri, care au generat diferite alte proiecte.

După şapte ani, timp în care Festivalul s-a deschis mult publicului şi a traversat crize financiare şi nu numai, acesta se pregăteşte pentru o nouă formă de dialog şi comunicare, sperând în vremuri mai bune şi mai darnice”, se arată în comunicatul de presă al UNITER, uniunea care organizează FNT împreună cu Ministerul Culturii, Primăria Municipiului Bucureşti şi ArCuB.

×