x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Niculae Urs aduce în scenă corespondenţa lui Caragiale

Niculae Urs aduce în scenă corespondenţa lui Caragiale

de Maria Sârbu    |    27 Ian 2014   •   19:34
Niculae Urs aduce în scenă corespondenţa lui Caragiale
Sursa foto: cipi

Cu prilejul marcării la 30 ianuarie a zilei de naştere a lui I.L. Caragiale, Teatrul de Comedie găzduieşte, miercuri, one-man-show-ul “Votează-mă, că te tai!!!”, sărbătorindu-l astfel pe “părintele spiritual al comediei româneşti”. Autorul şi interpretul spectacolului este Niculae Urs, care a ales articole şi corespondenţa lui Caragiale pentru a releva “personalitatea complexă şi contrariantă a marelui dramaturg”, după cum se arată într-un comunicat de presă al Teatrului de Comedie. 

Adresându-se publicului, Niculae Urs spune: “Veţi fi poate surprinşi, poate contrariaţi, dar în niciun caz dezamăgiţi. Spectacolul este rezultatul unei munci de cel puţin trei ani de zile, în care m-am străduit să nu schimb niciun cuvânt din cele spuse de genialul nostru nenea Iancu”.

Ca autor, Niculae Urs a impresionat până acum cu textele alcătuite după Cehov - “Măscăriciul” (jucând alături de Horaţiu Mălăele, la Teatrul Bulandra) şi “Momâia” (recital susţinut de el la Teatrul Nottara, dar şi pe alte scene).

A absolvit Actoria la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografiacă “I.L. Caragiale” (azi UNATC) în 1978, clasa Marin Moraru ¬ Adriana Popovici. A jucat în spectacole la “Odeon”, la Teatrul din Ploieşti, la Teatrul din Buzău. A jucat în filme. A creat multe personaje la Teatrul radiofonic. Merită văzut şi în această triplă ipostază – de autor, regizor şi actor – în “Votează-mă, că te tai!!!”, pe 29 ianuarie, de la ora 19:30, la “Comedie”, Sala Studio.


×
Subiecte în articol: teatrul de comedie