x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru O NOAPTE DE POMINĂ, cea mai recentă PREMIERĂ a Teatrului „George Ciprian”, în regia lui Daniel Bucur

O NOAPTE DE POMINĂ, cea mai recentă PREMIERĂ a Teatrului „George Ciprian”, în regia lui Daniel Bucur

de Magdalena Popa Buluc    |    17 Oct 2024   •   10:00
O NOAPTE DE POMINĂ, cea mai recentă PREMIERĂ a Teatrului „George Ciprian”,  în regia lui Daniel Bucur

Pe 25 octombrie 2024, ora 19:00, vă așteptăm la spectacolul O NOAPTE DE POMINĂ, cea mai recentă PREMIERĂ a Teatrului „George Ciprian”, în regia lui Daniel Bucur. Din distribuiție fac parte actorii Silviu Biriş. Maria Grundova, Gabriela Porumbacu, Cristi Martin, Iulian Ilinca.

O NOAPTE DE POMINĂ

 

Farsa în teatru este descrisă ca „un tip de comedie care plasează personaje exagerate în situații improbabile în care se confruntă cu o serie de obstacole incredibile.” O NOAPTE DE POMINĂ ar putea constitui exemplul tipic pentru această definiție.

Comedia O NOAPTE DE POMINĂ este o farsă, împânzită cu insinuări pline de spirit.

Acţiunea piesei se desfăşoară într-un hotel vechi de țară. Când Ferris a acceptat să aibă grijă de pensiunea surorii sale, în timp ce ea este în vacanță, nu a anticipat toate situaţiile și problemele care vor apărea! El este, probabil, omul cel mai fermecător care a ocupat vreodată poziția de recepţioner si reuşeşte, printr-un cronometraj excelent, sa evite întâlnirea celor patru oaspeți ai săi.

Este primăvară, sezonul romantismului. Hotelul are două apartamente, unul “roşu” și celălalt “albastru”. Există două cupluri care au făcut rezervări, dar lucrurile sunt, așa cum dictează toate farsele bune, nu tocmai ceea ce par. Deloc surprinzător pentru genul comic, ambii bărbați se înregistrează sub numele de Smith. Pe măsură ce povestea se derulează, descoperim că există două cupluri, dar, nimeni nu și-a anunţat soțul/soția unde plănuiește să-și petreacă weekendul. Acest lucru provoacă tot felul de probleme care îl încurcă pe bietul Ferris în minciuni, pe măsură ce încearcă să-i țină - soți și soții - despărțiți. Ferris este putin confuz la început, dar pe măsură ce începe să înțeleagă situația, manipulează destul de bine lucrurile.

Comedia începe cu Roger, în Apartamentul Roşu al hotelului și Geoff, în Apartamentul Albastru, așteptând sosirea „amantelor”. Ambii sunt nervoși, frământându-se cu privire la aspect și mirosuri. Geoff „nu a mai… niciodată cu o femeie căsătorită”. Nici Sally – „amanta” lui Roger. Blonda Helen, obsedată să rămână incognito, se ascunde în spatele unor ochelari imenşi de soare si mănâncă ciocolata pentru a-și elibera stresul.

Aceasta este o piesă cu un dialog rapid și un ritm alert. Până la coborârea cortinei, actorii vor fi epuizați, deoarece publicul cu siguranță este, după hohote prelungite de ras!

Totul nu e decât un joc, serios si asumat, dar totuşi un joc, într-un uriaş carusel al vieţii. 

Dezvoltând un umor de cea mai buna calitate, într-o atmosfera de farsa clasică, montarea va aduce in atenţia publicului un text dramatic interesant, in premiera naţională.

  • PREMIERA : Vineri, 25 octombrie 2024 se va susține cu CASA ÎNCHISĂ. Urmatoarea reprezentație va avea loc pe 13 noiembrie 2024.

×