x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Premiera oficială a spectacolului PAM la Teatrul de Comedie

Premiera oficială a spectacolului PAM la Teatrul de Comedie

de Magdalena Popa Buluc    |    19 Oct 2024   •   12:00
Premiera oficială a spectacolului PAM la Teatrul de Comedie

Teatrul de Comedie are plăcerea să vă invite la premiera oficială a spectacolului PAM, o piesă captivantă scrisă de renumitul dramaturg german, Marius von Mayenburg și pusă în scenă de Alex Bogdan. Reprezentațiile vor avea loc sâmbătă 26 octombrie și duminică 27 octombrie, de la ora 19.30, la Sala Studio. Evenimentul reprezintă a treia premieră a stagiunii 2024-2025.

„Mă gândesc la textul lui Mayenburg de aproape 8 ani. În tot acest timp, cred că societatea a devenit mult mai agresivă. Bunul simț aproape că a devenit o raritate. Platformele sociale au închis omul într-o pușcărie a propriului adevăr. Ne e din ce în ce mai greu să acceptăm și alte opinii. Algoritmul de pe facebook încurajează numai certurile. Azi, oamenii par că latră unii la alții. Suntem mult mai preocupați de artificial și de cum să postăm pe insta imagini idilice din viețile noastre perfecte. Dar ce e în spate? Ce frici, frustrări și neîmpliniri ne alimentează discursul? Cred că prin textul lui, Mayenburg ne avertizează că suntem mai vulnerabili ca niciodată în fața unei radicalizări a societății. Cu ochii în telefon, suntem deconectați de la problemele reale. Așa pot, printre crăpături, să se strecoare tot felul de indivizi periculoși care să destabilizeze democrația. Extremismul la noi e privit prea în joacă de către oameni. Și asta e foarte grav. Am făcut acest spectacol să trag un mic semnal de alarmă. L-am construit ca o comedie, pentru că mi se pare că și noi râdem prea mult în ziua de azi. Dar ce se întâmplă după ce râsul dispare?” – Alex Bogdan

 

Traducerea textului este semnată de Alexandra Murăruș, iar scenografia spectacolului aparține Clarei Ștefana. Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Cătălina Mihai, Andreea Samson / Ana Maria Turcu, Dan Rădulescu, Eduard Buhac, Smaranda Caragea, Lucian Ionescu. Muzica și sound design-ul sunt semnate de Adrian Piciorea, iar light design-ul de Costi Baciu.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: teatrul de comedie pam Alex Bogdan